De har varit gifta i 91 år och älskar fortfarande varandra som att det vore första dagen: "Vår hemlighet är humor"

av sofia

12 April 2022

De har varit gifta i 91 år och älskar fortfarande varandra som att det vore första dagen: "Vår hemlighet är humor"
Advertisement

I dagens samhälle är det allt mer sällsynt att lyckas få ett förhållande att vara. Relationer tenderar att förstöras i förtid och gå på grund inför de första svårigheterna. En drastisk vändning jämfört med det förflutna, där skilsmässa inte ens övervägdes och människor fick lära sig att "stå ut" snarare än att ge upp. Idag anses valfriheten vara viktigare än sociala normer, men långlivade kärlekshistorier - när de verkligen är lyckliga - förblir avundsvärda. För att hålla ihop under lång tid är det utan tvekan nödvändigt att kompromissa och ha mycket tålamod för att acceptera och förstå sin partner, men medan många äldre idag gör det på grund av ett kulturellt arv, fortsätter andra att välja varandra med hela sitt hjärta, varje dag. 

Detta är fallet med ett judiskt par som varit gifta i 91 år som fortfarande talar om att de är djupt förälskade i varandra!

via BBC News

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Det stämmer: Sakarias och Shama'a, som ursprungligen kommer från Jemen, har varit gifta i nio decennier och verkar inte tyngas av detta. Långt därifrån, paret bekräftar att deras kärlek fortfarande är väldigt stark.

Under alla dessa år har de två mött och övervunnit många svårigheter, såsom fattigdom och förföljelse. De var bland de första judarna som flyttade till Israel 1948.

Hur träffades de? Zacharias och Shama'a var båda föräldralösa. Det var vanligt under första hälften av förra seklet att barn utan föräldrar gifte sig i tidig ålder för att skapa en familjeenhet baserad på samma religiösa övertygelse och kulturella seder. Således gifte sig huvudpersonerna i denna berättelse när han var 12 år och hon var 10.

"Vi växte båda upp som föräldralösa barn. Han var moderlös, även jag. Vi har lidit. Det finns inget lidande som är värre än det vi har upplevt. Inget", sa kvinnan.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Paret ägde inget hus, utan sov i åsnans stall som de städade personligen. När de lyckades flytta till Israel bildade de sin stora familj, bestående av elva barn som gav dem 64 barnbarn.

Hemligheten bakom deras tidlösa kärlek är humor: Zacharias och Shama'a skojar med varandra ständigt på ett kärleksfullt sätt.

"Gud skickade henne till mig. Jag hade turen att vinna henne" förklarade mannen och tillade att bråken mellan dem praktiskt taget är obefintliga och att samvaron gör dem båda djupt lyckliga.

Paret vinner, trots att de har tillbringat 91 år tillsammans, inte världsrekordet som det längstlevande paret i världen, som tillhör Julio Cesar Mora Tapia och Waldramina Maclovia Quinteros Reyes, 110 respektive 104 år gamla.

Advertisement