Hon går ut på middag och ser en målning av sin mamma hängandes på väggen på restaurangen som hade stulits flera år tidigare (+VIDEO)

sofia

13 Januari 2023

Hon går ut på middag och ser en målning av sin mamma hängandes på väggen på restaurangen som hade stulits flera år tidigare (+VIDEO)
Advertisement

Varje familj har sina rötter och ett förflutet som hela dess historia bygger på, och det är fint att veta att det även finns små eller stora arvegods som går i arv från generation till generation. Ibland är det väldigt uråldriga föremål, andra gånger vanor som är svåra att släppa, i vilket fall och vilken typ av "skatt" det än rör sig om är det alltid viktigt att se till att den inte hamnar i fel händer. Synd bara att det inte är sällan som detta av olika anledningar sker.

Huvudpersonen i denna berättelse vet något om den saken, som helt oväntat lyckades få tillbaka en av de vackraste sakerna hon någonsin ägt. Låt oss ta reda på vad det rör sig om.

via CBS DFW

Advertisement

CBSDFW/Youtube Screenshot

Allt började med en middag med vänner på en restaurang i Dallas, i USA. En helt vanlig dag gick Katy Ryan, dotter till huvudpersonen, till Bowen House för en pratstund över en bit mat mellan bekanta. Medan allt detta hände på det mest normala sätt kände kvinnan plötsligt något konstigt.

"Det var en väldigt konstig känsla - sa kvinnan - Det var som att känna närvaron av någon från det förflutna eller något liknande bredvid mig". I verkligheten fanns det precis i närheten en målning. En målning där en vacker brunhårig ung kvinna var avbildad och det var just den som var kopplad till hennes förflutna.

We will be closed for a private event today until 10pm. We’re sorry for any inconvenience this may cause, and we look forward to serving you then.

Pubblicato da Bowen House Dallas su Giovedì 8 dicembre 2022

Modellen på den målningen var hennes mamma - den på den tiden unga kvinnan Betsy Daniels, nu 78 år gammal - som råkade hänga på väggen i det rummet. Enligt Katy hade tavlan faktiskt aldrig getts bort, utan stulits och hamnat, vem vet hur, i händerna på restaurangägaren. Denna mycket märkliga händelse gjorde henne mycket nyfiken. "Hallå, det där är min mamma - utbrast Ryan - Varför hänger hon på väggen på det här stället?".

I ett samtal med ägaren upptäckte kvinnan sedan att den hade köpts i en antikaffär där den förmodligen hamnat efter stölden.

Advertisement

Efter denna fantastiska upptäckt bestämde sig Betsy Daniels för att ta sig till restaurangen igen för att kika på familjens arvegods personligen. Här utbytte hon några ord med ägaren, Daniel Alqassen, som inte tvekade ett enda ögonblick med att lämna tillbaka föremålet.

"Men jag vill inte att den här historien ska ta slut - säger mannen - jag vill att den ska gå i arv från kund till kund och att vi kommer ihåg en sådan speciell historia. Jag tror faktiskt att vi kommer att trycka tavlan på våra glasunderlägg - fortsätter han - Vi tyckte om den jättemycket och vill berätta dess historia."

En ganska speciell historia som, vi är säkra på, inte kommer att glömmas bort så lätt. För att inte tala om att livets tillfälligheter ibland är helt otroliga och att det i vissa fall inte ens är lätt att tro att de är verkliga. Håller du inte med?

Advertisement