62 år gammal blir hon gravid, trots att hon är i klimakteriet och hennes man är steril

av sofia

01 Mars 2023

62 år gammal blir hon gravid, trots att hon är i klimakteriet och hennes man är steril
Advertisement

Viljan att bli föräldrar är en av de starkaste och mest utbredda, vi vet dock mycket väl att när man väl når en viss ålder är det svårare för kvinnor att bli gravida. Vanligtvis, efter 40 års ålder, minskar chanserna för en graviditet och man börjar förr eller senare gå in i klimakteriet. Det är därför många kvinnor, om de vill skaffa barn, väljer att tillsammans med sin partner göra detta vid en mer lämplig ålder.

Ändå finns det de som trots att de var "för sent ute" fortfarande fick det oväntade nöjet att bli förälder. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken. Men låt oss berätta mer om hennes historia.

via The Sun

Advertisement

Jenny, från Portland, Oregon, är en 62-årig kvinna som för länge sedan hade övergett tanken på att bli mamma för tredje gången, när hon plötsligt fick en oväntad överraskning. Med två födslar bakom sig hade kvinnan officiellt gått in i klimakteriet sedan 16 år tillbaka och var övertygad om att hon aldrig mer skulle få barn, men raka motsatsen hände.

Hennes tredje graviditet var en otrolig händelse inte bara för kvinnans ålder och för hennes fysiska och reproduktiva tillstånd, utan också för hennes mans ålder (72 år) och för att mannen för länge sedan genomgått en vasektomi. Med hänsyn till alla dessa aspekter borde det ha varit omöjligt att bli befruktad, så paret kunde inte låta bli att betrakta deras lilla bebis som ett verkligt mirakel.

Tillsammans med människors förvåning över denna otroliga, men underbara nyhet kom även en hel del kritik. Många har anklagat kvinnan för att ha varit oförsiktig, med tanke på hennes ålder, och för att ha gjort fel när hon valde att fullfölja graviditeten. "Många människor däremot - berättar Jenny - berömmer min man, speciellt när de vet hur gammal han är och ser hur bra han bär sin ålder, samtidigt som de är hårdare mot mig".

Advertisement
 downwiththedomans/Instagram

downwiththedomans/Instagram

Kvinnan berättade även hur mycket stöd hon fått av de många mammor som liksom hon haft nöjet att bli mammor först efter 40 års ålder. Det är normalt att tro att när man väl når en viss ålder finns det fler problem som kan uppstå, men om man genomför alla nödvändiga medicinska kontroller och är uppmärksam kan det mesta åtgärdas i tid.

Lyckligtvis fanns det inte så många hinder för Jenny och hennes graviditet, som förutom det typiska illamåendet och några cravings, gick väldigt bra och förlossningen var en mycket speciell händelse för hela familjen.

Tycker du att det var fel av henne att inte avbryta graviditeten eller var det rätt val?

Advertisement