En ensamstående mamma förvandlar en container till ett minihus där hon bor med sin dotter (+VIDEO)

sofia

14 Februari 2022

En ensamstående mamma förvandlar en container till ett minihus där hon bor med sin dotter (+VIDEO)
Advertisement

Problemet med att inte ha en fast bostad är något som drabbar många tyvärr med tanke på att rätten till ett tak över huvudet idag inte är någon garanti för alla. Det finns de som, inför svårigheter plockar fram all sin kreativitet i viss mening och förlitar på sina egna styrkor. Lulu, till exempel, är en argentinsk tjej och ensamstående mamma som har flyttat till USA permanent. Trots att hon behövde gå tillbaka till skolan hade Lulu ingen avsikt att fastna i ett "traditionellt" arbetsliv, med ett heltidsjobb från 9 till 17, och inte heller i ett liv där hon skulle behöva betala hyra för att överleva. Kvinnan löste problemet genom att bygga ett litet hus med sina egna händer och utgick från en container.

via Youtube / Kirsten Dirksen

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Lulu lyckades få en container gratis, en av de som användes för att transportera varor från Kina, och förvandlade den till ett litet hus. Naturligtvis var hon tvungen att göra en liten initial investering på cirka 4 000 dollar, men annars klarade han sig väldigt bra på återvunnet material. Pengarna användes främst till montering av fönster, värmeisolering av huset och inköp av ett fungerande kök med varmvattenberedare och campingkamin. Allt annat, från golvbrädorna till skåpen, är tillverkat av återvunnet material.

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Containerutrymmet var dock för litet för henne och hennes dotter, så Lulu byggde ett sovrum på en flakvagn.

Hur litet det än kan tyckas vara har huset allt som behövs: ett badrum med toalett, badkar och handfat, ett kylskåp, en spis och till och med ett lekrum. Det råder ingen tvekan om att det att leva som Lulu är ett val som framför allt är kopplat till den livsstil du bestämmer dig för: den här mamman behövde ett "enkelt" liv, vilket gjorde att hon kunde tillbringa mer kvalitetstid med sin dotter.

Advertisement

Skulle du vilja gå tillbaka till ett enklare liv, kanske avstå från moderna bekvämligheter? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement