En lärare accepterar inte sin låga lön och säger upp sig: "Det är för lite och jag klarar mig inte på de pengarna"

av sofia

26 Mars 2023

En lärare accepterar inte sin låga lön och säger upp sig: "Det är för lite och jag klarar mig inte på de pengarna"
Advertisement

Vi har alla fantiserat minst en gång om vilket yrke vi skulle ha velat utöva när vi blev stora. Alla har sina egna idéer, preferenser och färdigheter, och det är tyvärr inte alla som lyckas med det när de väl växer upp. Men de som har lyckats vet också hur underbart det är att kunna säga att de har förverkligat en dröm, synd bara att livet inte alltid är en dans på rosor.

Kvinnan som är huvudperson i denna berättelse är väl medveten om detta, eftersom hon uppfyllde sin professionella önskan, men, som hon själv erkände, tvingades överge den. Låt oss ta reda på orsakerna till detta.

via Milenio

Advertisement

Una buena risa y una larga siesta son dos cosas que curan casi todo. 🌸

Pubblicato da Diana Clarissa su Lunedì 16 novembre 2020

Diana Clarissa är en mexikansk kvinna som alltid har drömt om att bli lärare. Hon kände att hon hade ett kall som hon med mycket studier och uppoffringar hade lyckats förvandla till verklighet. I många år hade hon den rollen, men vid en viss tidpunkt i livet förstod hon att kärleken till detta yrke inte räckte.

Även om det finns saker som vi brinner för, som får våra hjärtan att slå och som vi aldrig någonsin skulle vilja överge, så vet vi också att de konkreta och dagliga åtagandena, speciellt när man har en familj, är många och man kan knappast strunta i dem. Här insåg alltså Diana att hennes lön inte alls räckte till och att den inte tillät henne att leva fridfullt och lugnt. Detta var anledning till att hon valde att lämna sitt älskade yrke.

Advertisement

"Min önskan att göra detta har alltid varit väldigt stark och den kommer alltid att vara det - förklarar hon - problemet är att med det här kan jag inte betala räkningarna, jag kan inte handla och kan inte försörja min familj. När du har en, inser du att lönen aldrig räcker till”. Ord som vi säkert alla kan hålla med om.

Alla har sitt eget liv och många, många utgifter att möta, och att jobba så hårt utan att orka med dem är inte alls trevligt. Det var därför kvinnan först anmälde sitt problem till institutionen där hon arbetade, tog sedan sex månaders ledighet i väntan på att något skulle förändras och bestämde sig till slut för att sluta. Han ville inte bara komma bort från skolan där han tjänstgjorde, utan helt sluta lärarjobbet.

Diana Clarissa/Facebook

Diana Clarissa/Facebook

När hon väl gjorde det bestämde hon sig för att hon ville göra sin berättelse offentlig, så att många andra människor även skulle få veta hur hon hade blivit behandlad och den ekonomiska situationen för många skolarbetare. Det handlar naturligtvis inte bara om den här branschen, utan om de flesta. Vi vet vid det här laget att det är sällsynt att hitta arbetare som får tillräckligt betalt för det de gör varje dag, och tyvärr är det fler och fler som måste kämpa för att klara sig.

Diana har bestämt sig för att inte acceptera den här situationen längre och har sagt upp sig, men hur många har modet eller förmågan att faktiskt göra det? Vad säger du?

Advertisement