Hon lämnar sitt jobb som lärare för att arbeta som kassörska: "Nu känner jag mig lugnare och tjänar mer"

av sofia

02 Februari 2023

Hon lämnar sitt jobb som lärare för att arbeta som kassörska: "Nu känner jag mig lugnare och tjänar mer"
Advertisement

Alla skulle vilja ha sitt drömjobb och när de lyckas känner de sig oftast nöjda och uppfyllda i sitt yrkesliv. Det var inte så för Maggie Perkins, 30 år gammal, från Atlanta, Georgia, USA.

Den unga tvåbarnsmamman har alltid velat bli lärare och har under 8 år undervisat i offentliga och privata skolor i två olika delstater. Under den tiden undervisade hon i tre olika ämnen på olika utbildningsnivåer, inklusive universitet. I slutändan valde hon att sluta sitt jobb för att arbeta som kassörska på en stormarknad.

via Businessinsider

Advertisement
TikTok - @millennialmsfrizz

TikTok - @millennialmsfrizz

Den föredetta läraren har bestämt sig för att dokumentera sitt ovanliga val i en serie videor på TikTok, där hon har mer än 80 000 fans. Maggie förklarade några av fördelarna med att arbeta som kassörska och sa att hon är mycket mer avslappnad än hon var på sitt gamla lärarjobb: "Jag ligger inte uppe på natten och oroar mig för mina elevers föräldrars e-postmeddelanden, jag behandlas med respekt av mina chefer och jag kan gå på toaletten om jag behöver det. Jag har ägnat min lärarkarriär åt att försöka se till att jag inte gör något fel, medan jag i den här stormarknaden kan fokusera på de saker jag gör bra och hur jag kan göra dem bättre."

Många av Maggies nyfikna fans bad henne om information om hennes karriärbyte, även i ekonomiska termer, och hon svarade att hon nu tjänar ännu mer än tidigare: "Lönerna börjar på 17 euro i timmen, men de ökar med en euro för varje 1 000 arbetade timmar", förklarar hon. "Som jämförelse, kan ni tänka att medellönen för en lärare i Atlanta är cirka 18 euro i timmen och det är osannolikt att den kommer att öka", tillade hon.

Advertisement
TikTok - @millennialmsfrizz

TikTok - @millennialmsfrizz

På frågan om hon saknar sitt gamla jobb svarade Maggie att hon älskade att undervisa och att hon älskade eleverna, men bedömer det amerikanska skolsystemet som "otillräckligt" och för tröttsamt. När hon var lärare arbetade hon långa timmar och fick aldrig något erkännande: "Jag kände mig osynlig", säger hon. "Att arbeta som kassörska på mataffären gav mig den sinnesfrid jag letade efter. De respekterar mig här och uppskattar mitt arbete", tillade Maggie.

En minst sagt oväntad vändning, men som verkar ha gynnat den unga kvinnan. Tycker du att hon gjorde rätt val?

Advertisement