En kvinna blir lurad, de tar bort uppfarten till hennes hus och lämnar en räkning på 10 000 dollar

av sofia

16 Januari 2024

En kvinna blir lurad, de tar bort uppfarten till hennes hus och lämnar en räkning på 10 000 dollar
Advertisement

Fastighetsbranschen är inte alltid så lugn som den kan verka, bland säljare och köpare är det väldigt lätt att stöta på en bedragare som kommer att försöka lura människor som kanske har mindre erfarenhet. Idag vill vi berätta en historia om en form av bedrägeri som en amerikansk kvinna blev utsatt för.

Advertisement

Den här kvinnan hade plötsligt ingen uppfart längre

Den här kvinnan hade plötsligt ingen uppfart längre

Youtube/WFTV Channel 9

Den här historien äger rum i Florida och det var på de lokala nyheterna som denna mamma, Amanda Brochu, delade sin historia genom att berätta vad som hände efter att hon hade lagt ut sitt hus till försäljning.

Hon berättade att det strax efter att huset lades ut till försäljning började dyka upp några personer för att mäta husets uppfart. När hon frågade vad de höll på med svarade en av dessa entreprenörer att en man vid namn Andre hade kontaktat honom för att begära en offert för att byta ut uppfarten.

Mannen hade därefter visat kvinnan meddelandena där Andre hade godkänt offerten för att ta bort uppfarten, men skrev att ägaren skulle betala eftersom han inte hade möjlighet att göra det för tillfället.

Efter att ha läst meddelandena kontaktade Amanda sheriffen, som försökte kontakta Andre. Mannen försvarade sig med att säga att det bara var ett missförstånd och att det inte var något allvarligt.

Några dagar senare återvände Amanda, efter att ha varit hemifrån för att fira jul och fann en otäck överraskning då hela uppfarten hade tagits bort. Det var då hon insåg att hon hade blivit offer för ett bedrägeri där mannen som var ansvarig, efter att ha anställt några personer för att utföra en viss typ av arbete på fastigheten, hade försvunnit och lämnat hela räkningen till ägaren.

Advertisement

Vad händer nu?

Pixabay

Amanda fick sedan en räkning på 10 000 dollar och ett hus som ingen ville köpa utan uppfart.

Eftersom kvinnan inte hade råd med den utgiften skapade hon en insamling på GoFundMe, men kort därefter beslutade sig lyckligtvis en radiosponsor som fick reda på vad som hade hänt att betala för den nya uppfarten för Amanda och hennes familj.

Som tur var fick den här historien ett lyckligt slut, huset är nu till salu och en ny uppfart kommer snart att byggas.

Några tips för att undvika tråkiga överraskningar

Några tips för att undvika tråkiga överraskningar

Pixabay

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bete sig när man vill köpa eller sälja fastigheter men det finns några tips som kan vara användbara, särskilt för de som gör sitt första köp.

Det finns några varningssignaler att vara uppmärksam på, till exempel att vara mycket försiktig när priset är för lågt jämfört med husets verkliga värde, när säljaren ber om ett förskott för att låsa köpet eller när en mycket rik person som befinner sig på andra sidan jorden vill köpa huset du säljer.

Det kan förekomma många olika former av bedrägeri och det är viktigt att alltid förlita sig på certifierade fastighetsmäklare, att noggrant läsa igenom alla avtal och att se fastigheten innan man genomför köpet.

Det är alltid bättre att ta lite mer tid på sig men att göra alla nödvkändiga efterforskningar istället för att förlora stora summor pengar på grund av att man har ägnat för lite uppmärksamhet åt detaljerna.

Advertisement