Vill du att din diskho i rostfritt stål ska blänka som aldrig förr? Då har vi rätt knep för dig

av sofia

20 Juli 2023

Vill du att din diskho i rostfritt stål ska blänka som aldrig förr? Då har vi rätt knep för dig
Advertisement

Alla som har ett handfat i stål hemma vet hur svårt det är att kunna ta bort fläckar helt. Den här typen av material är mycket vanligt i köken hos många, men att få sådana diskbänkar att gnistra och se nästan perfekta ut är inte helt lätt, för att inte säga omöjligt, om man bor i ett område med hårt vatten. Det finns människor som gör allt för att uppnå ett perfekt resultat. De testar olika produkter, köper varje ny kemisk uppfinning i hopp om att få diskhon att glänsa, utan att veta att det finns ännu mer effektiva och dessutom naturliga lösningar på problemet.

Dessa produkter finns i nästan alla hem och gör att du kan få utmärkta resultat direkt från första användningen och utan att behöva spendera några stora summor.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Att rengöra en diskho i stål om man bor på en plats med hårt vatten och få den att bli som ny kan vara en svår uppgift. Ofta provar man sig fram mellan olika produkter för att bli av med fläckarna, men ett bra resultat är inte alltid lätt att uppnå. Men tänk om det för att ha en skinande ren diskho räckte med några enkla gör-det-själv- knep? Har du någonsin tänkt på det?

Ibland kan naturliga lösningar till och med vara mer effektiva än kemiska produkter. Låt oss kika på några av dem.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Vitvinsvinäger. Att hälla några droppar på en trasa och gnugga med den på den drabbade ytan är ett bra sätt att eliminera irriterande kalkavlagringar. När det är klart är det bara att skölja och torka diskhon väl. Du kommer definitivt att se skillnad.

Citronjuice. Denna frukt har många användningsområden i hemmet. I det här specifika fallet räcker det med att pressa två citroner, blanda dem med en liter vatten och behandla det utsatta området. Tänk på att alltid torka ordentligt efteråt.

Marseille tvål. Skonsam, väldoftande och förutom att den är utmärkt för att få ren tvätten, är denna tvål också mycket effektiv mot kalkfläckar. Att tillsätta en liten mängd i en halv liter vatten räcker för att få din smutsiga diskbänk att glänsa.

Olivolja. Några droppar på en mjuk trasa hjälper dig att få smutsiga och matta ytor att glänsa.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Men om dessa knep ännu inte har löst problemet kommer vi nu att ge er ett riktigt smart knep för att få diskhon att bli som ny.

Bikarbonat. Helt vanlig bikarbonat. Den ofelbara lösningen på många problem i våra hem. Känt för sina många användningsområden, är bikarbonat både naturligt och ekologiskt, men framför allt är det verkligen effektivt. Hur gör man? Blanda bara några teskedar med vatten tills du får en slät pasta. Applicera lite på de envisa fläckarna och låt verka i 10 minuter. Skölj och torka noga.

Visste du om detta och hade du redan provat bikarbonatens skonsamma slipeffekt mot kalksten eller inte?

Advertisement