Många människor gnuggar citron på handtaget innan de går och lägger sig, varför?

av sofia

29 Juli 2023

Många människor gnuggar citron på handtaget innan de går och lägger sig, varför?
Advertisement

När det är fint väder tycker de flesta av oss om att vistas utomhus, ta promenader, eller tillbringa lugna kvällar ute ensamma eller i sällskap och koppla av på någon terrass. Vi gillar den varma årstiden för detta och låt oss erkänna att även om du fortsätter att arbeta varje dag är det normalt att känna lite som att man var på semester under en tid på året då kan ladda upp med ny energi och få nya krafter. Men vi är väl medvetna om att de långa dagarna, höga temperaturerna och luftfuktigheten som är karaktäristiska för dessa tider på året också för med sig vissa "biverkningar".

Insekter, till exempel, kan vara ett störande element när som helst på dygnet. Det finns självklart olika sätt att bli av med dem på marknaden, men ofta är de inte så funktionella som man kanske hoppas. I dessa fall kan det vara bättre att ta till gör-det-själv-lösningar för att bli av med dem.

Många människor gnuggar citron på handtaget innan de går och lägger sig, varför? - 1

För att lösa olika typer av problem som uppstår hemma tillbringar de flesta av oss tid i butikerna för att hitta den produkt som passar oss bäst, utan att ens ibland fundera över att vi redan har oväntade resurser hemma. Det finns produkter och livsmedel som vi använder varje dag för mycket specifika syften som, om vi tänker om, kan vara användbara i många andra fall.

Till exempel: har du någonsin tänkt på att ersätta de klassiska bekämpningsmedlen mot insekter med en enkel citrusfrukt? De sprayer man köper är förstås väldigt effektiva mot insekter av alla slag, men de är absolut inte miljövänliga och kan även skada vår hälsa om de inte används med försiktighet. Därför är det alltid bättre att först kika på vad vi redan har hemma: kanske finns det en gör-det-själv-lösning som kan fungera minst lika bra, utan att skada någon.

Advertisement
Många människor gnuggar citron på handtaget innan de går och lägger sig, varför? - 2

Citron passar perfekt i kampen mot insekter. Det är allmänt känt att dessa små varelser inte är särskilt förtjusta i citrusfrukter och det är därför bra att alltid ha några nära till hands. Att spraya citron i luften hemma, eller att gnugga det på vissa ytor är en enorm hjälp för att se till att de små och irriterande fladdrande varelserna håller sig borta, utan att skada dem.

För att få ett bra resultat, ta hälften av en citron och gnugga den på dörrhandtaget så att lukten sprider sig i hela huset och får insekterna att sluta vilja tränga in i våra hem. Om du sedan vill utöka användningen till resten av huset, pressa i så fall tre citroner, häll saften som erhållits i en sprayflaska, blanda den med en liten mängd vatten och sedan är du klar.

Applicera blandningen runt fönster och dörrar så att insekterna inte längre känner sig välkomna. För att inte nämna den goda och fräscha doften som kommer att kännas i hela huset. Man blir ju frestad att försöka åtminstone, eller hur?

Advertisement