För att undvika att dina plagg krymper i tvätten räcker det med att vara uppmärksam på dessa saker

av sofia

24 September 2023

För att undvika att dina plagg krymper i tvätten räcker det med att vara uppmärksam på dessa saker
Advertisement

Det kanske inte är ett problem som drabbar alla, men att krympa kläderna av misstag är något som man inte vill råka ut för. Ingenting är mer frustrerande än att råka stå där med favorittröjan i handen och inse att du inte längre kan ha den på dig eftersom den nu är en storlek mindre...

Lyckligtvis är det med rätt försiktighetsåtgärder möjligt att undvika de misstag som leder till liknande olyckor. I synnerhet bör du känna till dessa knep som du kan använda om du har en torktumlare.

Hur man undviker att kläderna krymper

Hur man undviker att kläderna krymper

Freepik

Vi talar om en ganska vanlig hushållsapparat, men vi kan inte säga att den finns i alla hem som kylskåp eller ugn, men den blir ändå allt mer populär i hemmen, och av goda skäl.

Det är inte alltid möjligt att hänga kläderna utomhus och därför dra nytta av vinden och det naturliga solljuset för att torka dem, i dessa fall kan torktumlaren vara till hjälp och kompensera - kanske för dåligt väder - genom att lösa problemet. Det finns dock olika sätt och metoder för att använda den och om man gör fel skulle detta kunna få allvarliga följder.

Vi rekommenderar att du först läser manualen för din torktumlare noggrant och ägnar särskild uppmärksamhet åt funktionen hos vart och ett av dess program. Detta är vad som alltid bör undvikas:

Advertisement

Några knep för torktumlaren

Några knep för torktumlaren

Freepik

För höga temperaturer är klädernas fiende nummer ett, särskilt de ömtåligaste plaggen. Du måste ställa in rätt program baserat på vilken typ av tyg du tänker torka. När du är osäker är det alltid bättre att använda en dubbel cykel på ett lågtemperaturprogram än ett högt då det är just värmen som gör att tvätten krymper.

Det är viktigt att använda automatiska eller specifika program för syntetiska eller blandade plagg, men vi rekommenderar även att du utför en dubbelsköljning i tvättmaskinen innan du lägger plaggen i torktumlaren. Detta kommer att hjälpa till att eliminera alla tvättmedelsrester som kan orsaka ineffektiv torkning.

Välj därför hellre program för fintvätt och kom ihåg att alltid titta på etiketten inuti varje klädesplagg för att vara säker på att du använder rätt tvätt- och torkmetoder.

Advertisement