Använd dig av det här knepet för att göra rent plattor och fogar utan att behöva anstränga dig alltför mycket och utan rengöringsmedel

av sofia

03 Augusti 2023

Använd dig av det här knepet för att göra rent plattor och fogar utan att behöva anstränga dig alltför mycket och utan rengöringsmedel
Advertisement

Om du gillar gör-det-själv-lösningar, om du gillar utmaningar, men framför allt, om du älskar att se varje centimeter av ditt hem skinande rent... då får du bara inte missa det här tipset!

Låt oss erkänna att städning inte direkt är roligt. Men den tillfredsställelse som kommer från att leva i en hälsosam och väldoftande miljö återgäldar alla ansträngningar som krävs för att uppnå dessa resultat. Vi vill tipsa om några husmorsknep, som fungerar för alla, för att få dina golv att glänsa. Trött på de där "svarta linjerna" som bildas mellan en golvplatta och en annan? Låt oss tillsammans se hur man åtgärdar det.

via Takprosto

Advertisement
Använd dig av det här knepet för att göra rent plattor och fogar utan att behöva anstränga dig alltför mycket och utan rengöringsmedel - 1

Tyvärr, oavsett hur ofta eller hur väl du städar, är det oundvikligt att smuts med årens gång samlas på vissa ställen i ditt hem. Ett av favoritmålen för smuts verkar vara just golvet.

För att vara exakt, linjerna mellan golvplattor som delar av en platta från en annan. Dessa "linjer" är dock en integrerad del av golvet och problemet är att det finns en liten "nivåskillnad" där smutsen tenderar att samlas.

Så det som en gång var obefläckade vita linjer som delade varje platta är nu en samling av smutsrester som har förvandlat dem till svarta linjer. Men det finns en lösning för detta, och den är enklare än du kanske tror!

Advertisement
Takprosto

Takprosto

Så oavsett om det är fett, kalkavlagringar eller andra orenheter, var inte rädd: du behöver bara dessa få helt naturliga ingredienser för att ge ditt hem ett fräschare utseende. Låt oss sätta igång direkt.

Införskaffa bikarbonat, en citron, vitvinsvinäger, en pensel, svampar och en skål. Du behöver också lite vatten för att blanda samman allt. Lita på oss, det här är ett extraordinärt recept. Du behöver inga kemikalier och du inte behöver spendera flera timmar och med att tvångsmässigt skura varje millimeter av dina golv.

Så låt oss se hur man doserar dessa ingredienser ordentligt och vilken teknik som bör användas för att inte slösa för mycket energi på vad som verkar vara en otacksam uppgift. Det är inte så, inte om du tar till rätt metod.

Takprosto

Takprosto

Börja med att lägga cirka två matskedar bikarbonat i skålen och tillsätt 250 ml vatten (mer eller mindre två fulla glas). Tillsätt sedan lite citronsaft långsamt: ett skum kommer att bildas, så fortsätt gradvis och utan att stressa. Vid det här laget behöver du bara tillsätta 250 ml vitvinsvinäger, blanda väl och vänta några sekunder för att vara säker på att den kemiska reaktionen är över.

Vid det här laget behöver du inte göra annat än att applicera denna "blandning" på fogarna mellan en kakelplatta och en annan och för att göra det kan du enkelt använda en helt vanlig svamp. Efter att ha hällt ut denna vätska över den utsatta ytan bör du vänta ca 30 minuter tills den ger effekt.

Nu är det dags för det sista steget: Ta en hård borste och börja gnugga försiktigt på fogarna. På ett nästan magiskt sätt kommer smutsen att börja släppa och återgå till den ursprungliga vita färgen! När du är klar, skölj och torka och sedan är du klar. Enkelt va?

Advertisement