En pappa krossar vindrutan på sin bil för att försöka rädda sin son som är instängd i bilen

av sofia

29 Juli 2023

En pappa krossar vindrutan på sin bil för att försöka rädda sin son som är instängd i bilen
Advertisement

Små olyckor hör till vardagen, det kan hända alla att man råkar ut för en olycklig händelse, en situation som inte är direkt gynnsam för oss. Som att glömma nycklarna till exempel. Naturligtvis kan detta skapa problem, men oftast är det inget särskilt allvarligt eller som inte går att lösa med lite sunt tålamod, men inte i det här fallet.

I berättelsen som vi nu ska berätta för dig riskerade ett par bortglömda nycklar att ta livet av en människa. I denna situation var timingen avgörande, då det inte fanns någon tid att ringa efter hjälp eller experter, var huvudpersonen tvungen att improvisera med det han hade och på kortast möjliga tid.

via Independent

Advertisement
KLTV 7/Youtube/Screenshot

KLTV 7/Youtube/Screenshot

Allt hände väldigt snabbt, nästan för snabbt skulle vissa säga. Det var en varm dag i Harlingen, Texas, och den höga temperaturen tog hårt på invånarna.

En liten familj har på mycket kort tid gått från att njuta av en trevlig dag tillsammans till att uppleva stunder av ren skräck. En liten distraktion satte deras lilla sons liv i fara. Det är inte tydligt hur lång tid som hann gå eller exakt hur de hamnade i den här situationen, men en sak är säker: varje minut var avgörande.

Paret gick till en välkänd amerikansk stormarknad och insåg plötsligt att de hade lämnat barnet i bilen...tillsammans med bilnycklarna.

Advertisement

Paniken satte in på nolltid då bilen stod parkerad under solen med nycklarna inuti, det var stekhett ute och deras bebis var i tårar. Inom mycket kort tid lockades en liten grupp människor av scenen och av desperata rop på hjälp från dessa mycket upprörda föräldrar. En förbipasserande fångade den dramatiska scenen på sin smarttelefon och la sedan upp videon på nätet.

Utan att veta hur han skulle komma in i bilen, och med tanke på att det var bråttom, vidtog pojkens pappa desperata åtgärder och med hjälp av varje föremål som kunde visa sig vara användbart började han slå sönder bilens vindruta. Han slog på den mer och mer häftigt och med olika "redskap" tills han lyckades, även tack vare de andra närvarandes hjälp, att få ut sin son ur bilen.

Det som inte syns tydligt i videon förklarades av influencern själv: en kvinna med en ganska smal kroppsbyggnad hade lyckats klättra in i bilen igenom den trasiga vindrutan och kunde sedan skicka ut bebisen inifrån in i famnen på sin pappa.

Lyckligtvis mår barnet bra och fick inga allvarliga skador, men risken att den starka värmen – förstärkt av det faktum att han satt i en bil utsatt för full sol – kunde ha gjort att den här historien slutade på ett helt annat sätt. Kom alltid ihåg att vara särskilt uppmärksam på yngre barn: undvik att lämna dem i bilen även med rutorna nere eller med luftkonditioneringen på.

Advertisement