Den här mamman lyckas tjäna nästan 600 000 kronor om året trots att hon bara jobbar 2 dagar i veckan

av sofia

03 November 2023

Den här mamman lyckas tjäna nästan 600 000 kronor om året trots att hon bara jobbar 2 dagar i veckan
Advertisement

Arbete är en av "pelarna" i det moderna samhället. Tack vare ett jobb tjänar du pengar och med det kan du göra praktiskt taget vad som helst. Varor och tjänster kräver pengar och pengar måste tjänas, enkelt att säga och mycket svårare att göra. Faktum är att många vill ha högre lön än vad de får för att kunna leva ett bekvämare liv, kanske utan att behöva offra alltför mycket av sin fritid.

Det verkar vara ett omöjligt resultat att uppnå, men det är inte så. Huvudpersonen i den här berättelsen har verkligen tagit chansen att göra det bästa av sina talanger, sin kommunikationsförmåga och sin stora erfarenhet. Det mest intressanta med detta? Mycket av hennes kunskap kommer från att vara mamma!

Advertisement

En mamma som kan sin sak

Visst är jobbet som en förälder – och som mamma i synnerhet – långt ifrån lätt, detta är allmänt känt. Så varför inte använda just denna medvetenhet till din fördel? Det måste vara vad Roma Norriss, 40 år gammal, tänkte när hon bestämde sig för att erbjuda hjälp och värdefulla råd till många nyblivna föräldrar. Mot en avgift alltså. En ordentlig avgift.

Faktum är att kvinnan tjänar cirka 3 330 kronor i timmen för sina konsultationer med föräldraskapstema. Fler och fler familjer är osäkra på hur de ska bemöta ankomsten av en ny liten varelse som behöver ständig uppmärksamhet. Därför väljer de som har råd att fråga Roma om råd.

Men vad exakt gör kvinnan? Och hur går dessa konsultationer till? Låt oss kika på detta tillsammans.

Advertisement

Hennes speciella arbete i detalj

Tjänsterna som erbjuds av Roma Norriss varierar och sträcker sig över olika teman med allt från psykologiskt stöd för att hantera förlossningen, till sessioner för att etablera en korrekt sömncykel för spädbarn, upp till potträning hos lite äldre barn. Kort sagt, oavsett vilken svårighet du upplever kan Roma ge stöd och rekommendera de mest effektiva strategierna för att lösa problemet.

Det rör sig alltså om en form av coachingsessioner, det vill säga lektioner där kvinnan - genom samtal på plats eller videosamtal - presenterar i detalj hur hon ska bete sig för att uppnå önskat resultat. Hon sysslar också med barns kosthållning och täcker alla deras behov. Allt man behöver göra är alltså att kontakta henne för att bli lugnad och "omdirigerad" mot den mest korrekta vägen att följa.

Kvinnan och tvåbarnsmamman har ingen akademisk examen, men skryter med en avancerad kunskap om "småbarnsvärlden" främst tack vare en 9-månaderskurs hon följde och framför allt utifrån vad hon definierar som "upplevelser i livets hårda skola": "Jag tror att det numera inte är nödvändigt med en högre utbildning för att kunna tjäna en hög lön, det viktiga är att veta hur man presenterar sig själv för världen och att man visar att man är mycket kompetent", förklarade denna framgångsrika kvinna och mamma.

Tack vare sitt yrke som föräldrakonsult arbetar Roma endast 6 timmar i veckan, tisdagar och torsdagar, och tjänar en mycket hög lön. "Jag är stolt över det arbete jag gör eftersom jag vet att jag hjälper människor i svårigheter. Jag hjälper andra med samma problem som drabbade mig och som jag lyckades återhämta mig från", tillade fyrtioåringen slutligen. Ett ganska originellt jobb, som är välbetalt, hjälper andra och som faktiskt inte kräver någon examen. Vad tycker du om ett sådant yrke?

Advertisement