En mamma söker barnvakt: "Universitetsutbildning, inga sociala medier, inga tatueringar eller piercings"

av sofia

04 Oktober 2023

En mamma söker barnvakt: "Universitetsutbildning, inga sociala medier, inga tatueringar eller piercings"
Advertisement

Att bli föräldrar är ett viktigt val och måste tänkas igenom noga innan man ger sig ut på detta nya äventyr. Vem som helst kan göra det, men det är inte lätt att hantera varje aspekt av vardagen, särskilt när du arbetar och har andra saker att göra. Det är i dessa stunder som hjälp utifrån blir avgörande, och det är därför man, förutom att lämna sina barn i skolan ibland känner ett behov av att ha någon vid din sida hemma.

Mammor och pappor får ofta hjälp av sina föräldrar, men när de inte finns måste man vända sig till någon annan. Barnvakter kan vara en bra lösning, men vad kan man kräva och inte av en människa som ska ta hand om ens barn?

Annonsen för sökandet av en barnvakt

Annonsen för sökandet av en barnvakt

big-target-7252/Reddit

Denna fråga ställs angående ett inlägg som har väckt intresse och skapat kontrovers på nätet. Det här är en annons som publicerats på Facebook där en amerikansk mamma som behöver hjälp med sina barn angav alla krav för den framtida barnvakten, krav som verkade något överdrivna.

Annonsen lyder: "Jag letar efter en barnvakt så snart som möjligt. Jag behöver någon som tar hand om mina 4 barn i åldrarna 2, 3, 5 och 7 från 12.00 till 18.00 måndag till fredag ​​och ibland på helger. Barnvakten bör vara en utmärkt kock och bör veta hur man tar hand om huset - står det i annonsen- Hen är över 25 år och den kvalifikation som krävs är en magisterexamen. Hen får inte ha något konto på sociala medier för jag vill inte att mina barn ska behöva se det. Hen bör inte dricka eller röka. Sedan får hen inte heller ha tatueringar eller piercingar - fortsätter mamman - och endast personer med minst 5 tidigare yrkeserfarenheter kommer att tas i beaktande. Innan eventuell start kommer brottslig bakgrundskontroll att göras genomförs och ett drogtest kommer att tas".

Advertisement

Ställer denna mamma överdrivna krav?

Ställer denna mamma överdrivna krav?

Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

En oändlig lista med krav som Tammy, denna amerikanska mamma, skulle ha betalat runt 200 dollar i veckan för, eller 6 dollar i timmen. Något som väckte stark kontrovers och som hon fick mycket kritik för. Det var många som inte var överens med henne och hävdade att hennes krav var överdrivna och framförallt orimliga. "Jag jobbar som barnvakt - skriver en användare - men jag skulle aldrig jobba för den summan".

Kort sagt togs Tammys annons inte emot särskilt väl, medan vissa hävdade att det är ett annorlunda jobb jämfört med andra som det behövs fler referenser för och som inte borde väljas för pengarnas skull.

Men är det verkligen så eller har en barnvakt, precis som alla andra också rätt till en bra lön, speciellt när det är så många krav som ställs? Vad tycker du?

Advertisement