En barnvakt ber om extrapengar för varje "gest" som inte förväntades

av sofia

28 April 2022

En barnvakt ber om extrapengar för varje "gest" som inte förväntades
Advertisement

Den här mamman bad om råd på Reddit angående relationen som bildats mellan henne och hennes barnvakt. Med kvinnans egna ord läser vi att tjejen anställdes för att ta hand om hennes 7 månader gamla bebis. Men trots att hon hade en bra utbildning, erfarenhet och skötte sina uppgifter bra, uppstod dock små problem när det gällde planering och lön.

Kvinnan delade på inrådan av en bekant situationen på nätet för att få en åsikt från de som har mer erfarenhet än hon av att hantera barnvakter eller barnskötare.

via Reddit

Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

I inlägget säger sig denna mamma vara väldigt nöjd med hur barnvakten arbetar och tar hand om barnet. Hon är mycket uppmärksam och utför alla uppgifter som rör vård och välmående för barnet. Synd bara att det finns en "extra utgift" för vissa uppgifter.

"När vi träffade henne för intervjun frågade vi henne om hon vid behov skulle vara tillgänglig för att utföra små uppgifter som inte rörde vårt barn. - skriver användaren @ PlutoIsMyDog1 - Hon hade inga problem och sa omedelbart ja. Hon klargjorde bara att detta skulle ske mot en extra avgift. Så vi föreslog att direkt höja hennes timlön, men vår barnvakt föredrog att skicka en faktura varannan vecka."

Barnets mamma förklarade tydligt att inga större åtgärder krävdes av tjejen. Hon skulle ha behövt skriva under för att ta emot paket, eller släppa in hunden i huset och ställa skålen med hundmat på golvet, eller sätta på ugnen för att värma upp den innan mamman kom hem. Inget alltför komplicerat, men barnvakten hade en tabell med avgifter för varje uppgift och hur många gånger hon hade varit tvungen att göra den.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"I morse fick jag ett mejl med den detaljerade fakturan för varje aktivitet, med antalet gånger och belopp. Arbetsuppgifterna var fler än jag förväntat mig. Hon ber mig betala även för den gången då jag bad henne kolla om jag hade stängt garagedörren efter att ha gått till jobbet Sen stod det följande i mejlet: släppa in hunden (5$ 6 gånger), lägga hundmat på golvet (5$ 6 gånger) etc." Kvinnan fortsatte sedan med att säga: "Jag har inga problem med att betala för det, men när jag jämför med mina vänners barnvakter verkar det som att alla dessa krav är lite överdrivna. Många har haft barnvakter hemma, men har aldrig behövt betala för att de ska flytta en skål eller kolla om en dörr var stängd eller öppen".

Kommentarerna som svar på inlägget var många och nästan alla till förmån för denna mamma. Dessutom svarade några professionella barnskötare som hävdade att de aldrig hade hört talas om sådana priser för så små uppgifter.

Det stämmer visserligen att relationerna mellan familjer och barnvakter alltid är unika och att alla försöker organisera sig så gott de kan baserat på individuella behov och tillgänglighet. Ofta tenderar vi att tro att barnvakten, när den väl är i hemmet, måste ta hand om allt, även hushållsarbetet, men så är faktiskt inte fallet. Barnvakten har specifika uppgifter som bör respekteras och om man ber om något mer är det alltid bättre att klargöra allt detta innan man anställer någon precis som denna mamma gjorde. Å andra sidan bör de som arbetar för en familj inte heller utnyttja eller begära att få betalt för banala eller vardagliga handlingar.

Eller vad tycker du?

Advertisement