En man tillägnar sin fru som är sjuksköterska ett brev när hon kommer hem efter ett 14 timmars långt arbetspass: "Du är min hjälte"

av sofia

04 Maj 2022

En man tillägnar sin fru som är sjuksköterska ett brev när hon kommer hem efter ett 14 timmars långt arbetspass: "Du är min hjälte"
Advertisement

De som arbetar som läkare eller sjuksköterskor vet att de har valt ett tufft yrke, ett jobb som inte bara är ett sätt för att betala räkningarna utan ett verkligt kall. Varje dag räddar dessa människor någon annans liv och tvingas ofta bära bördan av det som händer under deras skift. Phil Urtz är en hängiven make och vet hur tröttsam varje arbetsdag är för hans fru, Jessica, som är sjuksköterska och anställd på avdelningen för dem som har haft stroke eller någon annan form av hjärntrauma. Oändliga skift i en miljö som, ärligt talat, inte alla skulle vara villiga att stå ut med. Det var därför Phil ville tillägna sin fru ett vackert brev, där han visar henne all sin beundran och tillgivenhet.

via Facebook / Love what matters

Phil beskrev sin frus "heroiska" jobb och uttryckte sin beundran för en kvinna som kommer hem efter skift på 14 timmar i följd där hon ibland inte ens har haft tid för lunch. Ett jobb där hon varje dag tvingas bevittna hemska scenarier, där människor som råkat ut för olyckor riskerar sina liv. När hon kommer hem vill Jessica aldrig prata om sitt arbete, oavsett om hon kommer tillbaka med ett positivt eller negativt humör. Phil kommer dock alltid att finnas vid hennes sida för att erbjuda sitt stöd och lyssna på henne. Hans vackra ord, som åtföljer ett foto av Jessica som ser ut som om hon precis kommit hem från jobbet, fortfarande i uniform och med en smörgås i handen, visar verkligen hur han känner:

Advertisement

"Det här är min fru Jessica som äter middag efter ett 14 timmars pass. Hon kommer hem från jobbet, tar sig tid att äta och göra sig i ordning för att lägga sig, innan hon återvänder till jobbet nästa dag för ett nytt pass. Hon går upp tidigt för att göra sig i ordning för sin arbetsdag. Hon gillar inte att bli störd på morgonen och jag respekterar henne. Hon tar en duschsätter upp håret, packar sin lunch, pussar mig och hunden och går mot dörren... På jobbet tar hon hand om människor som har haft de värsta dagarna i sitt liv. Stroke, bilolyckor, motorcykelolyckor, fall, hjärnskador med mera. Han tar hand om mammor, pappor, systrar, bröder, vänner och familjer. Det spelar ingen roll vem du är eller vad som har hänt. Hon kommer att ta hand om dig. Hon jobbar under lunchen och hinner sällan sitta ner, kommer hem efter 14 timmar, tar av sig skorna som hon har gått i hela dagen genom blod och tårar och hon vill inget hellre än att sitta ner. Jag frågar ingenting om hennes dag för jag vet att hon inte gillar att prata om jobbet när hon är hemma och det är okej.

Men om hon vill prata så lyssnar jag på henne. Ibland kommer hon hem glad och ibland kommer hon hem ledsen. Men hur hon än känner, är hon alltid i tid till nästa pass.

Jag älskar henne av hela mitt hjärta. Min fru är min hjälte. Min fru är en fantastisk sjuksköterska."

Phils brev är verkligen ett vackert kärleksbevis till sin fru, som också kan bli en tankeställare för oss alla. Varje dag klagar vi över allt som är fel, utan att stanna upp och iaktta livets positiva aspekter. Jessica ser förtvivlan i sina patienters ögon varje dag, men hon vet att hon måste sakta ner och ta sig lite tid för sig själv hemma så att hon kan möta nästa dags arbete. Vi kanske borde försöka uppskatta de små glädjeämnena i vårt dagliga liv mer, håller du inte med?

Advertisement