Hon spenderar nästan 12 000 kronor i månaden på sin 1-åriga bebis: "De mammor som dömer mig är bara avundsjuka"

av sofia

17 November 2023

Hon spenderar nästan 12 000 kronor i månaden på sin 1-åriga bebis: "De mammor som dömer mig är bara avundsjuka"
Advertisement

Visst är det vår plikt att göra allt vi kan för våra barn? Men det kanske finns en gräns för den mängd uppmärksamhet vi bör ge dem? Låt oss vara tydliga, grundläggande omsorg och kärlek är verkligen inte ett argument man behöver diskutera och näring, ett hem, en utbildning och mycket omtanke är alla nödvändiga ingredienser för att uppfostra ett barn.

Ändå har många mammor kritiserat vanorna hos den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse. Hon ser verkligen till att hennes son har allt det han behöver och mycket mer. Kanske för mycket mer.

Advertisement

Influencerns extrema livsstil

Influencerns extrema livsstil

@missjodieweston/Instagram

Jodie Weston är huvudpersonen i denna historia och hon är en 30-årig DJ och influencer från London vars uttalanden har väckt stor uppståndelse. Kvinnan avslöjade att hon spenderar flera tusentals kronor på sin ende son, Koa, som är ett år och gör det genom att köpa alla typer av leksaker till honom, designerkläder och noga utvald lyxig mat. Hennes barns pyjamas kan lätt kosta tusentals kronor.

30-åringen förklarar att hon vägrar åka på semester om hon inte kan göra det bästa av upplevelsen. För henne måste varje resa präglas av lyx och för att fira Koas första levnadsår tog hon och hennes partner med sig barnet till Disneyland Paris och spenderade mer än 80 000 kronor på bara 4 dagar.

"Om du har råd, om du har pengar, varför begränsa dig? Jag inser värdet av pengar mycket väl, men jag vet också att jag bara har ett barn som jag vill ge allt till. Jag är noga med att inte skuldsätta mig på något sätt, så vad gör det för skada att njuta av den bekvämlighet och lyx som finns inom mitt räckhåll?”, förklarar kvinnan. Det dröjde inte länge förrän reaktionerna från de andra mammorna kom och kontroversen bröt ut.

Advertisement

Andra mammors reaktioner

Andra mammors reaktioner

@missjodieweston/Instagram

"Hur nödvändigt var det att ta med ett så litet barn till Disneyland? Han insåg väl inte ens var han var", sa någon till henne och det här var bara ett av de många klagomål som Jodie fick. Efter att ha medverkat i TV och pratat om några av sina vanor i ett TV-program blev hon bokstavligen måltavla för kritik och förolämpningar, av vilka några var mycket allvarliga.

"Det fanns de som till och med har skickat e-postmeddelanden med 50 punkter enligt vilka jag är outhärdlig, de som skrivit till mig på sociala medier för att berätta hur irriterande min röst är, en person sa till mig att hon skulle bränna en av sina märkeströjor för att hon hade sett en likadan på mig." berättar DJ:n.

Hon tror dock att dessa människor bara är avundsjuka på hennes ekonomiska möjligheter och att de innerst inne också skulle vilja leva ett lika glamoröst liv som hennes. "Alla som känner mig väl vet att jag inte är avsedd för en "normal" tillvaro, jag vet att jag är speciell," förklarar hon.

Kort sagt har den unga kvinnan väldigt tydliga idéer om hur hon vill uppfostra sin son, men vissa skulle hellre kalla det för att "skämma bort". Vad tycker du om hennes livsfilosofi?

Advertisement