En 13-årig blir hjälte för en dag efter att ha räddat sin syster från att bli kidnappad

av sofia

17 Maj 2023

En 13-årig blir hjälte för en dag efter att ha räddat sin syster från att bli kidnappad
Advertisement

Att hålla koll på sina barn är jämförbart med ett arbete och med tanke på det ansvar det innebär är det lätt att förstå varför. Tyvärr räcker aldrig ögonen till och man måste alltid vara vaksam, speciellt när det gäller att hålla ett öga på små barn.

Familjen som har huvudrollen i denna berättelse vet något om den saken, då de råkade ut för en tragisk händelse, som fick ett lycligt slut endast tack vare deras snabbtänkta son med mycket snabba reflexer: killen räddade bokstavligen sin 8-åriga syster.

via 9and10news

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Allt hände väldigt snabbt och på några minuter var allt redan över. I staden Alpena, Michigan, lekte en 8-årig flicka i trädgården till sitt hus och letade efter svamp, och allt var frid och fröjd. Eller så verkade det i alla fall vara.

En man kom plötsligt ut ur skogen inte långt från den fastigheten och kastade sig mot den lilla flickan. Han höll för hennes mun med ena handen och började med kraft dra henne mot busken. Den mycket lilla flickan försökte slingra sig loss på alla möjliga sätt, men utan att få några anmärkningsvärda resultat...

Men allt detta gick inte obemärkt förbi hennes 13-åriga bror, som omedelbart förstod den allvarliga situation som utspelade sig framför honom och omedelbart bestämde sig för att ingripa med allt sitt mod.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Pojken var inne i huset medan den fruktansvärda händelsen ägde rum och han kastade sig omedelbart ut ur huset för att rädda sin lillasyster i fara. Men innan greppade han sin pålitliga slangbella.

Med det leksaksvapnet i sina händer tog han något ospecificerat föremål och "sköt" mot angriparen som hotade systerns säkerhet. Han träffade honom i ansiktet och personen lossade greppet om flickan som sedan kunde fly ur hans grepp genom att vrida och vända på sig. Ännu ett skott. Denna gång i bröstet och mannen gav upp sin kamp och flydde ut i vildmarken i smärta.

Tack vare sin bror är den lilla flickan säker, men förståeligt nog upprörd, precis som resten av hennes familj. Dessutom lyckades polisen fånga personen som hade försökt begå brottet: det var en 17-årig pojke, som bland annat identifierades av märkena efter skotten från slangbellan, rapporterar löjtnant John Grimshaw.

13-åringen har blivit en riktig hjälte tack vare sina gärningar. När det gäller att försvara nära och kära är vi verkligen villiga att ge vårt bästa och ibland till och med överträffa våra egna förväntningar. Bra jobbat killen!

Advertisement