Den här mormorn vägrar laga mat åt sitt barnbarn i förväg vilket leder till ett familjebråk

av sofia

11 Februari 2024

Den här mormorn vägrar laga mat åt sitt barnbarn i förväg vilket leder till ett familjebråk
Advertisement

Alla har vi förmodligen upplevt ett liknande scenario åtminstone en gång: du är barn, ingenting oroar eller bekymrar dig och det enda du tänker på är att ha kul, men vid en viss tidpunkt tvingar en välbekant känsla dig att tänka på något annat än önskan att roa dig. Du är hungrig! Men det är ännu inte dags för middag och du vet det, du försöker därför hitta ett mellanmål, något snabbt och mättande, men din mammas svar är alltid detsamma...

Vi behöver förmodligen inte ens säga vad hon brukade svara, men vet att barnet i den här berättelsen med stor chans fick det tidlösa svaret eftersom det verkar som om vissa saker aldrig förändras... och ändå i den här berättelsen hände något lite ovanligt som har gett upphov till meningsskiljaktigheter inom familjen.

Mormorns berättelse

Mormorns berättelse

Freepik - Not the actual photo

Historien delades av en ung mormor som vände sig till internet för att få andra människors åsikter om vad som hade hänt henne.

"Jag var barnvakt till mitt barnbarn, det var ett av de tillfällena när jag passade honom och där barnet plötsligt kom till mig", börjar kvinnan sin berättelse. Pojken som heter Tim, är 12 år gammal och var väldigt hungrig och hade därför bett sin mormor om mat, men hon sa till honom att middagen inte skulle vara klar förrän om 2 timmar.

"Om du verkligen är så hungrig kan du ta lite frukt från kylen", hade hans mormor då svarat honom. Vi behöver väl knappas säga att pojken inte alls var nöjd med svaret han hade fått och han hade inte för avsikt att äta frukt eller grönsaker eftersom han inte var särskilt förtjust i dem.

Så Tim hade helt enkelt bett sin mormor att äta tidig middag och förbereda något att äta till honom nu direkt. Han fick svaret nej för att han var tvungen att vänta tills det blev normal middagstid och att det fortfarande fanns frukt ifall han ville stilla sin hunger. Några timmar senare kom mamman hem från jobbet och det var här problemen började.

Advertisement

Kommentarerna från andra användare på Reddit

Kommentarerna från andra användare på Reddit

Mateus Andre/Freepik - Not the actual photo

Tim hade då förtvivlat kastat sig i sin mammas famn och avslöjat för henne vad som hade hänt, om sin "påtvingade fasta" på grund av hans mormors vägran att göra i ordning middagen. Den unga kvinnan blev chockad och tillrättavisade sin mamma: "Om ett barn säger till dig att han är hungrig och att laga mat tidigare, måste du göra det!".

Mormorn höll inte alls med sin dotter och svarade att hon erbjudit Tim en lösning flera gånger för att slippa vara hungrig. Mamman var inte nöjd med det svaret och detta ledde till en allvarlig konflik mellan de två kvinnorna: "Jag har bestämt mig för att jag aldrig ska vara barnvakt åt mitt barnbarn igen eftersom hon inte godkänner mina metoder för att ta hand om ett barn, åtminstone inte de som involverar lite uppfostran och disciplin.", avslutade den irriterade kvinnan. Sedan frågade hon användarna om de tyckte det var hon som hade gjort fel. Här är några svar.

"Ursäkta? Blev din dotter upprörd på dig för att du inte ville ändra reglerna i huset till förmån för ett tjafsigt barn?! Det är helt enkelt absurt!", utbrast en användare, "Enligt min mening gjorde du helt rätt. Att bara säga ja till allt innebär att förvandla ett barn till en vuxen som är van vid att få allt direkt. Inte precis den sortens man du skulle vilja att han skulle bli.”, skrev en annan. Vem tycker du har rätt?

Advertisement