Den här 3-åriga tjejen vill inte ha glasögon på sig, men hennes mamma lyckas få henne att ändra sig med hjälp av en mycket gullig överraskning

av sofia

13 Februari 2024

Den här 3-åriga tjejen vill inte ha glasögon på sig, men hennes mamma lyckas få henne att ändra sig med hjälp av en mycket gullig överraskning
Advertisement

Att stötta sina barn i svåra tider är en av de många uppgifter som en bra föräldrar måste göra, men det är inte alltid lätt... När man har att göra med små barn är det väldigt komplicerat att få dem att resonera, att förklara vikten av ett val för dem med enkla ord.

Mamman som är huvudpersonen i den här historien gjorde verkligen sitt bästa för att hjälpa sin lilla dotter i ett mycket svårt ögonblick. Flickan hade just fått reda på att hon skulle behöva börja bära glasögon och nyheten hade chockat henne...

Advertisement

Den lilla 3-åringens osäkerhet

Den lilla 3-åringens osäkerhet

@ megansonnamaker/Instagram

"Jag kommer inte att kunna vara vacker längre", sa den lilla flickan till sin mamma Megan Sonnamaker. Hennes dotter har alltid varit besatt av Disney-prinsessor och älskar att bära deras underbara och dekorerade klänningar så enligt den lilla flickan skulle hon inte längre kunna likna sina favoritprinsessor på grund av sina glasögon...

Naturligtvis behövdes glasögonen för att korrigera ett synfel och det rörde sig därför inte en modeaccessoar som man kunde diskutera huruvida man skulle bära eller inte. Hon var helt enkelt tvungen att ha dem på sig.

När den lilla flickan fick denna nyhet blev hon chockad. Hon var synbart ledsen och visste inte hur hon skulle hantera situationen.

Mamman ville dock inte traumatisera den lilla flickan eller göra henne olycklig så hon bestämde sig för att göra en underbar gest för henne.

Advertisement

Videon som visar flickans reaktion

@ megansonnamaker/Instagram

Problemet var enkelt att förstå, mindre enkelt att lösa, men inte omöjligt. Megan hade faktiskt insett att hennes dotter fortsatte att göra jämförelser med Disneyprinsessor och att ingen av dem bär glasögon.

Därför tog hon situationen i sina egna händer och "åtgärdade den" på ett mycket originellt och kreativt sätt. Som du kan se i videon leder hon den lilla flickan in i sitt sovrum, precis på väggen där alla porträtt av Disneyprinsessor hängts och ramats in. Något har dock förändrats nu.

På alla bilder som föreställer de vackra karaktärerna har en detalj lagts till: glasögon! Var och en av prinsessorna bär nu bågar i de mest varierande färger och former efter det att Megan personligen hade förändrat porträtten.

Den lilla flickan blir sedan bokstavligen mållös, glatt överraskad, hon tar till och med av sig glasögonen för ett ögonblick och inser sedan att allt är sant och att även de älskade prinsessorna bär glasögon och utan att se mindre vackra ut än tidigare! Till slut gav mamman till och med sin dotter en docka av en prinsessa med glasögon: "Det är väldigt viktigt att få barn att förstå självacceptans och visa dem att mångfald är en naturlig sak", säger Megan. Vad tycker du om det här?

Advertisement