Barn på stranden för första gången tack vare ett välgörenhetsprojekt: de hade aldrig sett havet förut

av sofia

25 Juli 2022

Barn på stranden för första gången tack vare ett välgörenhetsprojekt: de hade aldrig sett havet förut
Advertisement

Strandsemester med dina föräldrar är något som många vuxna idag minns med nöje och nostalgi. När man är barn är det ganska vanligt att man blir förälskad i havet: att leka med vågorna, bygga slott och gräva hål i sanden, samt alla de timmar som spenderas i vattnet med att bada och ha kul med sina vänner. Vad kan vara bättre när man är liten? Det finns dock barn som aldrig har sett havet. Hur är detta möjligt? Tja, för att de helt enkelt föddes i familjer som inte hade råd att ta med dem på semester till badorter och som därför har sin egen uppfattning om vad havet representerar.

En italiensk förening har beslutat att råda bot på denna sorgliga situation genom att erbjuda sig att ta med barn på semester till havet under en hel vecka. För barnen är detta en otrolig upplevelse.

via Facebook / Specchio dei tempi

SECONDO TURNO PER I "BIMBI MAI IN VACANZA" DA OGGI AL MARE PER UNA SETTIMANA SPECCHIO DEI TEMPI IN AIUTO DELLE FAMIGLIE...

Pubblicato da Specchio dei tempi su Lunedì 18 luglio 2022

Det finns många familjer som tyvärr inte ens har råd att ta med sina barn på semester och det är därför det finns barn som aldrig har sett havet. Förutom de ekonomiska svårigheterna är det faktum att bo på platser långt ifrån kusten också en bidragande faktor, vilket begränsar möjligheten att låta barnen tillbringa enbart några timmar med att springa på stranden.

Den italienska organisationen "Specchio dei tempi" (tidens spegel) har beslutat att ge dessa barn som är födda och uppvuxna i familjer med ekonomiska svårigheter en oförglömlig upplevelse, som alla borde få göra förr eller senare i livet, särskilt som barn: att få se havet.

Advertisement

Tack vare detta projekt, som föddes 2018, kommer flera barn att få möjligheten att se havet för första gången. Föreställ dig den spännande känslan av att röra vid vattnet med dina bara fötter för första gången! Nicole, Hilary och Noemi är till exempel åtta år gamla och har aldrig sett eller hört havet, så det är normalt att deras förväntningar är väldigt, väldigt höga: "Jag föreställer mig att det är stort, salt och gnistrande", säger Nicole; "Det låter shhhh, ett sådant ljud", tillägger Noemi; "Jag kan inte vänta med att röra vid sanden", erkänner Hilary och ler vid tanken. Lilla Noemi, när hon kliver på bussen med ryggsäcken på axeln, säger: "Jag hoppas på att äta frukost samtidigt medan jag ser havet, jag vill alltid se det så att jag sedan minns det väl". För dessa barn är det inte lätt att vara borta från sina föräldrar en hel vecka för första gången, men känslan och medvetenheten av att vara på väg att få uppleva en underbar ny upplevelse gör att de även lyckas övervinna dessa rädslor.

Vi önskar dessa barn en underbar semester och hoppas att alla världens barn ska få chansen att uppleva glädjen av en dag på stranden!

Advertisement