Hon går emot alla skönhetstrender och slutar plocka ögonbrynen: "Var och en har rätt att känna sig vacker som man är"

av sofia

18 Juli 2022

Hon går emot alla skönhetstrender och slutar plocka ögonbrynen: "Var och en har rätt att känna sig vacker som man är"
Advertisement

Kropps- och ansiktsvård är en mycket vanlig praxis. Sedan antiken har män och kvinnor varit uppmärksamma på hur de visar upp sig själva offentligt och därför ägnat mycket uppmärksamhet åt hur man håller sig i form och blir vacker. Ett sätt att göra som i det moderna samhället har blivit alltmer en del av vardagen. Vem av er har aldrig gått in på en skönhetsalong eller frisör för att fixa sig? Många kommer inte att kunna svara nej på den frågan för bland nya frisyrer, klippningar, vaxningar, ögonbryn, naglar och mycket mer är det vanligt att man vänder sig till en skönhetssalong. Det finns undantag från allt detta och även om det nästan är ett måste att visa upp sig på ett visst sätt nuförtiden, så finns det människor som har bestämt sig för att inte bli "frestade" av stereotyper och har lämnat sin kropp och sitt ansikte så naturligt som möjligt.

Exakt det val som gjorts av en modell från Cypern som, långt ifrån att villkorslöst acceptera de klyschor som samhället påtvingat, stolt stoltserar med sitt unibrow. Låt oss berätta hennes historia.

via Elle

Sophia Hadjipanteli är en av de mest kända nutida modellerna. Förutom att locka till sig uppmärksamheten från proffs inom modeområdet för sin kompetens, har flickan en egenhet som har gett henne ännu mer berömmelse än hon redan hade. I själva verket trotsade hon alla skönhetsnormer, bestämde sig för att inte raka sina ögonbryn och hennes unibrow har blivit hennes kännetecken. Du läste rätt. Sophia, trött på att behöva följa oskrivna regler för mode och skönhet, bestämde sig för att hon aldrig skulle plocka sina ögonbryn, utan skulle låta dem växa som och hur mycket de ville.

Ett sätt för modellen att säga stopp till samhällets begränsningar: "Var och en av oss har rätt att känna oss vackra och bekväma som de är - sa hon i en intervju - Det finns inga rätt eller fel modeller, alla människor de är vackra och vi får inte tro att vi bara är acceptabla om vi uppfyller mycket specifika standarder. Jag vill uppmuntra alla att älska sig själva för den de är och med mitt val hoppas jag uppmuntra till mer och mer tolerans mot andra och acceptans av olikheter".

Advertisement

Ord som många på webben har delat, men som andra inte har accepterat. Det finns faktiskt många människor som när de ser henne på gatan, i klassrummet - förutom att arbeta som modell, ägnar hon sig åt sin kulturutbildning - eller på tidningar, rynkar de på näsan och kommenterar valet att inte raka sig. De kritiserar henne, gör narr av henne, men hon ger sig inte och fortsätter, stolt, att gå sin egen väg.

Sophia, säkerligen inspirerad av Frida Kahlo, grundade också en rörelse, # UnibrowMovement, enligt vilken alla är fria att leva som de vill och acceptera sig själva utan alltför många problem. "Min val är inte försummelse, jag bestämmer mig för att inte plock mina ögonbryn - fortsatte hon - jag är stolt över mitt hår i ansiktet och ingen kommer att få mig att ändra mig". För att inte tala om att kvinnan, inte nöjd med detta, även bestämde sig för att färga sina ögonbryn och skapade ett enda mörkt streck för att rama in sina ögon.

 

Definitivt ett djärvt val, speciellt för den tidsera vi lever i, där att passa in i skönhetsnormerna nästan är ett måste och något man inte kan komma undan, vilket har gjort henne till ett föredöme att följa och gjort henne väldigt känd.

Vad tycker du om hennes beslut? Skulle du någonsin ha "modet" att låta din kropp se ut som den är naturligt eller skulle du ha problem med att visa dig offentligt utan att ta bort hår i ansiktet eller på kroppen?

Advertisement