De kritiserar henne för det hon har på sig som 75-åring: "Jag har rätt att välja hur jag vill klä mig"

av sofia

01 April 2023

De kritiserar henne för det hon har på sig som 75-åring: "Jag har rätt att välja hur jag vill klä mig"
Advertisement

Varje person som lever tillräckligt länge blir oundvikligen äldre och mer mogen. Men idag verkar det finnas ett negativt stigma kring ålderdom. Detta är egentligen vansinnigt eftersom det bara borde vara en del av människors liv och inte en begränsning.

Av denna anledning svarar Candace Leslie Cima, en 75-årig kvinna som har blivit känd på sociala medier med ett inlägg som har spridits snabbt på webben på kommentarer om hennes stilval genom att säga sin ålder och visa att hon har en mogen och modig inställning till ålderdom och dess potential. Detta är bara ett av många sätt hon föregår med gott exempel på, låt oss ta reda på om de andra.

via Successlifelounge

Advertisement

“Aging" mean you are changing. Changing is a very powerful word. It evokes an immediate feeling of moving forward or...

Pubblicato da Life in My 70s su Lunedì 23 maggio 2022

Candace fick en kommentar på sociala medier angående att hon klädde sig i en ärmlös skjorta. Kommentaren löd "Du är 60, du borde inte ha det där på dig." Som svar skrev Candace: "Jag är faktiskt 75." På sin blogg skrev hon en artikel som heter "Kvinnors rätt att visa sina armar". Hon förklarade att de ofta skriver till henne och talar om att kvinnor över 60 inte ska visa sina armar.

Candace påpekade att det tidigare har funnits andra regler angående damkläder som verkar absurda idag. På 1800-talet var det inte acceptabelt för en kvinna att visa sina anklar offentligt. På 1920- och 1930-talen ansågs det att gå utan hatt som smaklöst, medan kvinnor på 1940- och 1950-talen ofta var tvungna att bära handskar. Poängen är att rätten att välja sina kläder utan att bli dömd inte bör tas för given.

Advertisement

Back in Stock in sizes 2, 8, 10, 12. As promised I said I would let you know the minute it was restocked! More of the...

Pubblicato da Life in My 70s su Lunedì 16 maggio 2022

Candace påpekade att det är normalt att ha slapp hud och rynkor när man åldras. Hon tycker att vi själva borde bestämma om vi ska skämmas för vår naturliga åldrandeprocess eller inte och inte låta andra få oss att känna oss mindre värda än vi är. Kvinnan har lärt sig många saker under sitt liv, inklusive hur hon ska möta åldrandet på ett moget och modigt sätt. När hon var ung hade hennes familj ett roligt ordspråk på sin vägg som sa "att åldras är inget för veklingar", men först nu när hon är äldre förstår hon den sanna innebörden av den frasen. Det är en komplex förändring och det finns många olika känslor som människor kan uppleva under denna process.

"Vår inställning till dessa förändringar och de känslor som kommer med dem är viktiga eftersom de formar våra liv. Det finns många anledningar till varför människor är rädda för åldrande, som förändringar i kropp och sinne, och det faktum att vi närmar oss slutet, vilket är oundvikligt. Men det är bättre att känna igen dessa rädslor och ta itu med dem på ett positivt sätt än att ignorera dem", förklarar hon.

Vad tycker du? Håller du med henne?

Advertisement