Hon arbetar för första gången vid 95-års ålder: "Jag hade aldrig upplevt något liknande"

av sofia

20 Mars 2023

Hon arbetar för första gången vid 95-års ålder: "Jag hade aldrig upplevt något liknande"
Advertisement

Vi tenderar ofta att tro att när vi väl når en hög ålder är det inte längre möjligt att genomföra ett projekt eller förverkliga våra drömmar, men inget kunde vara mer fel då allt du behöver är viljestyrka och initiativförmåga.

Aspasia D'Avila vet detta mycket väl, en kvinna bosatt i Brasilien som - vid över 90-års ålder - kom in i arbetslivet för första gången. För att vara mer exakt bestämde sig Aspasia för att förändra sitt liv 2019, vid 92-års ålder, eftersom hennes dagliga liv – efter att ha fostrat barn och barnbarn – hade blivit lite för enformigt.

via Estadao

Advertisement

En dag visade hennes barnbarn Fabiana henne en religiös figur gjord med en speciell typ av stickning som heter amigurumi. Kvinnan blev fascinerad av denna japanska teknik och bestämde sig för att lära sig att göra den här typen av docka själv i samband med hennes barnbarnsbarns första nattvard. Tillsammans med sin dotter skapade hon några små änglar och hennes arbete uppskattades av alla gäster som frågade om hon också utförde den här typen av arbete mot ersättning. Kvinnan valde därför att begära en liten avgift, men det förvandlades snart till en riktig inkomstkälla. "Jag förväntade mig verkligen inte en sådan framgång! Jag är änka och lever på min pension, så jag har alltid fått ekonomisk hjälp av något barn, men nu behöver jag det inte längre. Känslan av att ha egna pengar var en stor frihet", skriver den gamla kvinnan.

"Hela mitt liv har jag skött huset och tagit hand om min man och mina barn. Jag har gjort ströjobb eftersom jag behövde fylla min tid, samt läsa och gå på vattengymnastik. Jag har aldrig funderat på att jobba, min man skulle inte ha gått med på det. Idag ser jag en annan sorts liv för kvinnor och jag tycker att min systerdotter Fabianas självständighet är underbar", säger Aspasia.

Advertisement

Entusiastisk över sin mormors framgångar öppnade Fabiana ett eget socialt konto för att marknadsföra hennes dockor och även här nådde Aspasia enorm framgång: "Efterfrågan skjuter i höjden. Jag hinner inte med. Jag har redan varit tvungen att ringa tre medhjälpare", förklarar hon. Mormorn har också fått beställningar från platser utanför Brasilien och hävdar att hon redan har sålt mer än 700 dockor även i Kanada och Portugal.

"Jag är väldigt stolt över mitt arbete. Jag ser människor som tackar mig, skickar meddelanden till mig och det gör mig väldigt glad", säger Aspasia. En kvinna som hon är ett levande bevis på att det aldrig är för sent att förverkliga dina drömmar.

Advertisement