En mamma arbetar med sin dotter i famnen utan att veta att chefen iakttar henne

av sofia

18 Maj 2023

En mamma arbetar med sin dotter i famnen utan att veta att chefen iakttar henne
Advertisement

Att vara nybliven mamma kan vara svårt eftersom samhället har många förväntningar på denna roll. Mammor bör kunna ta hand om sina nyfödda bebisar, sköta huset och även må bra psykiskt efter förlossningen. Och det är inte allt: efter ett par månader förväntas dessa kvinnor gå tillbaka till jobbet och lämna barnet till någon annan, som en barnvakt eller en släkting. Som ett resultat har fler och fler arbetande mammor runt om i världen kämpat för mer inkluderande arbetsplatser som tillåter dem att ta med sina barn till kontoret.

via Lovewhatmatters

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Även om många tycker att detta är kontraproduktivt, har en mamma vid namn Melody visat att det är en möjlig och genomförbar lösning. Efter tre månaders betald mammaledighet återvände Melody till jobbet för att försörja sig och hennes överordnade försökte vara så tillmötesgående som möjligt när hon kom tillbaka. Fem månader efter förlossningen, när Melody behövde gå till kontoret för att jobba, tog hon med sig sin dotter Nora-Jo istället för att lämna henne hemma.

I en traditionell arbetsmiljö skulle det här beteendet troligtvis ha ogillats, men inte på kliniken där Melody arbetade. Mamman hade med sig några leksaker och en babysitter för att underhålla sin dotter, men Nora-Jo, som behövde lite vård, ville bara mysa bredvid sin mamma medan hon sov. Så Melody bestämde sig för att arbeta med ena handen medan hon höll sin bebis med den andra.

Advertisement

Workin' mamas.🤱 She makes it look easy. It helps that Baby Nora-Jo is so sweet and content just being with and near her...

Pubblicato da Maryland Farms Chiropractic su Giovedì 13 dicembre 2018

Melody visste inte att hennes chef iakttog henne och bestämde sig för att ta en bild som hon sedan la upp på klinikens Facebooksida. Företaget berömde den nyblivna mamman för hennes multitasking och förklarade att Melody inte alltid arbetade så här, men att hon vanligtvis kunde sköta sina uppgifter hemifrån under större delen av veckan. Men eftersom de behövde ett par extra händer den dagen kom Melody mer än gärna in på kontoret.

Kliniken uppmuntrade även andra människor att dela bilder på sina anställda som arbetar med sina bebisar i området, så att andra företag kan se att det faktiskt går att arbeta på ett mer inkluderande och mammavänligt sätt.

Advertisement