41 år gammal lever han fortfarande på sina föräldrar och vägrar ta jobberbjudanden: "Du är som ett barn"

av sofia

09 December 2023

41 år gammal lever han fortfarande på sina föräldrar och vägrar ta jobberbjudanden: "Du är som ett barn"
Advertisement

Att lämna hemmet och bli ekonomiskt självständig är ingen lätt bedrift nuförtiden och en allt mer instabil och föränderlig arbetsmarknad hjälper verkligen inte till. Det händer därför, allt oftare, att unga och gamla blir arbetslösa och ibland måste börja sin karriär från noll.

Det finns ett talesätt som lyder "Man tager vad man haver", men huvudpersonen i den här berättelsen resonerar väldigt annorlunda och är inte villig att kompromissa. Han vägrar att tacka ja till ett jobb som han är överkvalificerad för. Men det är hans familj som får betala konsekvenserna, bokstavligen...

Advertisement

Brents historia

Brents historia

DCStudio/ Freepik - Not the actual photo

Mannen i fråga, Brent som är 41 år gammal, berättade sin historia under en intervju som ägde rum på en berömd multimediadelningsplattform. Showens värd var Caleb Hammer, ägare av kanalen med samma namn. Den första informationen vi får är att Brent förlorade sitt jobb för en tid sedan och befinner sig nu utan besparingar och med en hyra att betala. En hyra som han inte kan betala, åtminstone inte fullt ut.

Han bedriver för närvarande sporadiska samarbeten som gör att han kan tjäna lite pengar, men han kan inte täcka alla sina utgifter och måste därför be om ekonomisk hjälp från sina föräldrar. En svår situation som många andra verkar det som, men det som sedan istället upplevs som provocerande är mannens uttalanden.

Han har inte för avsikt att "sänka sig" till att utföra ett jobb som anses vara av lägre värde än det han tidigare haft. Han var ägare till en framgångsrik reklambyrå som fakturerade hundratusentals euro per år. Sedan vände en dramatisk händelse upp och ner på hans tillvaro.

Advertisement

Diskussionen mellan de två männen

Diskussionen mellan de två männen

Freepik - Not the actual photo

Hans hus fattade eld, branden förstörde hans egendom fullständigt, och denna händelse gjorde mannen så djupt upprörd att han inte längre kände att han kunde prestera på en fungerande nivå. Kort sagt förlorade han alla sina kunder och följaktligen gick hans verksamhet i konkurs.

"Detta hindrar dig dock inte från att tillfälligt utföra ett mindre lönsamt och mer generiskt jobb. Under tiden kan du ha en inkomst även om du arbetar inom en sektor som inte är din expertis", påpekade programledaren för webbprogrammet. . Men Brent svarade resolut: "Nej, jag vet att något bättre kommer att komma och jag vill inte böja mig för att göra ett jobb som skulle vara slöseri med min tid."

Så värden påpekade för honom att ett jobb som han skulle vara överkvalificerad för ändå skulle vara bättre än att vara arbetslös. Diskussionen blev snabbt väldigt intensiv och det slutade med att Caleb kallade Brent för ett barn för hans beteende.

Det som fick programledaren att "explodera" var att ha hört att mannen satt sig i skuld genom att köpa helt onödiga varor och att ha fått höra att han dessutom hade en tendens att köpa lotter. "Om jag var du skulle jag flytta ut idag och ta det första jobbet som erbjöds mig, vad det än var. Jag skulle jobba alla timmar jag inte behöver sova för att betala av mina skulder och jag skulle göra allt jag kunde för att undvika att belasta min familjs ekonomi", sa Caleb. Vad tycker du om det här?

Advertisement