Han lyckas inte hitta jobb och bestämmer sig för att sälja sin mammas hembakade bröd - en rörande historia

sofia

02 Augusti 2021

Han lyckas inte hitta jobb och bestämmer sig för att sälja sin mammas hembakade bröd - en rörande historia
Advertisement

Numera är det allt mer komplicerat att hitta ett jobb. I ett allt mer instabilt samhälle, med hård konkurrens och med den nya nödsituationen på grund av coronaviruset, är sökandet efter ett jobb för de flesta unga människor, ett känsligt ögonblick som ofta krockar med arbetsgivarnas hårda svar. Men om du är lite kreativ behöver du kanske inte försöka imponera på de som anställer eftersom arbete ofta kan skapas från noll.

via O Segredo

Advertisement

Början på ett nytt jobb...

Början på ett nytt jobb...

Instagram/Daniel Baia

I Cachoeiro de Itapemirim i hjärtat av Brasilien bor den sjuttonårige studenten Daniel Vitório Baia Vieira, en ung pojke som - liksom varje ung människa som nyss tagit examen försökte leta efter ett jobb på klassiskt sätt och inte tappa hoppet trots att han sett sitt CV hamna i papperskorgen hos flera företag. Efter månader och månader av jobbsökande och otaliga avslag, bestämde han sig plötsligt för att bli egenföretagare för att försörja sig själv och sin mamma.

Ibland visar sig den enklaste lösningen vara den vinnande, så Daniel bestämmer sig för att sälja något unikt och dyrbart, nämligen hembakat bröd som kärleksfullt gjorts av hans mammas händer. Hans rutin förändras dramatiskt. Nu är han en egenföretagare och tvingas gå upp tidigt varje morgon för att packa och transportera brödet som fortfarande är varmt. Hans skottkärra blir därmed hans skyltfönster och han säljer bröd på de slingrande gatorna i staden där han bor.

Instagram/Daniel Baia

Daniels idé föddes efter att ha haft ett samtal med sin mamma som förvandlades till en utmaning: "En dag sa jag till Daniel att det inte skulle finnas något bageri eller snabbköp öppet på lördagar och söndagar. Jag föreslog då på skämt att ta tillfället i akt och sälja bröd. Han tittade på mig och med ett ljus i ögonen och sa ja" berättar Daniels mamma för att beskriva hur allt började.

Och det är tack vare degens utmärkta kvalitet som brödet under den första försäljningshelgen är slutsålt på bara några minuter.

Advertisement

När man verkligen bestämmer sig för något kan man uppnå det

För närvarande arbetar Daniel och hans otroliga bagare och mamma på beställning och deras framgång har gjort det möjligt för dem att inte bara köpa bättre matlagningsutrustning, utan också en professionell ugn för att öka produktionen. Daniels dröm är att uppnå alla hälsokrav och andra formaliteter för att kunna öppna ett bageri i sin mammas namn. En berättelse som lär oss hur beslutsamhet och anpassningsförmåga är nyckeln till att övervinna alla svårigheter på vägen.

Lycka till Daniel!

Advertisement