Den här baddräkten för ansiktet bärs av kinesiska kvinnor för att inte bli solbrända i ansiktet - TittaPaVideon.se
x
Den här baddräkten för ansiktet bärs…
Flickvännen vill inte ta hand om sin partners barn så han lämnar henne och ställer in bröllopet Frun säger att hunden rymt hemifrån, men 5 år senare får han reda på att hon tagit den till ett djurskyddshem

Den här baddräkten för ansiktet bärs av kinesiska kvinnor för att inte bli solbrända i ansiktet

17 Juli 2021 • Av sofia
6.346
Advertisement

Sommaren är en säsong som man kopplar ihop med värme, höga temperaturer, sol, hav och stränder. Vem gillar inte att gå till närmaste strand för att simma i det blå havet, sola eller ligga under parasollet och bara ta det lugnt? Vi längtar alla efter en sådan avkopplande dag, men ändå bör vi vara försiktiga med de negativa effekterna som de första solstrålarna kan ha på vår hud. Det är inte säkert att huden reagerar positivt på solbränna, så det är viktigt att veta hur man skyddar sig mot solens strålar med en lämplig solskyddskräm samt att försöka att inte utsätta vår kropp för den starka värmen för länge.

via: Vogue

För att undvika att bli solbränd i ansiktet har Kina kommit med en sommaruppfinning som gör många kvinnor i det asiatiska landet mycket lyckliga: Låt oss få presentera den så kallade "Facekinin", det vill säga en bikini för ansiktet gjord av spandex, ett väldigt elastiskt material, som många använder på stranden för att täcka ansiktet och skydda det från solens strålar.

Idén om Facekini föddes från en kinesisk kvinna som hade som mål att bevara den vita och porslinslika hud som är typisk för invånarna i det asiatiska landet genom att skapa badkläder i spandex för badorterna vid Qingdao-kusten i provinsen Shandong. Det finns dock en mycket specifik anledning bakom denna intressanta uppfinning och det är att enligt kinesisk tro och tradition motsvarar en ljus och jämn hy fysisk och mental hälsa, medan en mörkare hudfärg är ett tecken på sjukdom och anses vara vulgärt.

Advertisement

Från en lokal uppfinning har Facekinin snabbt blivit en efterfrågad sommaraccessoar över hela världen och säljs till ett rimlig pris och för alla smaker, från de mest färgglada varianterna till de med geometriska former och trendiga mönster. Denna bikini för ansiktet har verkligen blivit oumbärlig för många asiatiska kvinnor!

Det spelar ingen roll att man under denna så kallade Facekinin känner av värmen och framför allt luftfuktigheten på ett mycket starkt sätt, det är det enda säkra sättet att skydda sig från solens strålar och det är endast på detta sätt som ansiktet skyddas från att bli solbränt och från att få den där mörka färgen som är typisk för en person som har utsatts för solens strålar under en längre tid på stranden.

Nu verkar Facekini-modet ha erövrat hela Asien, och vem vet om det bara är en förbipasserande trend eller om denna strandaccessoar kommer att slå igenom även i västvärlden med tiden...

Advertisement

Man måste ju säga att detta roliga och färgglada mode som kommer från Kina har förvånat många människor, särskilt i västvärlden. Kommer Facekini någonsin att slå igenom även i andra länder? Vem vet!

Vår fråga är huruvida du skulle vilja ha på dig en bikini i ansiktet under de heta sommartemperaturerna på stranden som dessa roliga kinesiska kvinnor har?
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack