Hon går tillbaka till jobbet 5 dagar efter förlossningen: "Kvinnor som tar ut mammaledighet är bara lata"

av sofia

15 April 2023

Hon går tillbaka till jobbet 5 dagar efter förlossningen: "Kvinnor som tar ut mammaledighet är bara lata"
Advertisement

Ett barns födelse är alltid en känsloladdad händelse som bär med sig ett stort ansvar. Av denna anledning har kvinnliga arbetare rätt till ett visst antal dagars mammaledighet, för att organisera sig och vänja sig så gott de kan vid det nyfödda barnet. Vissa kvinnor lyckas dock återvända till arbetet tidigare än väntat eftersom de har människor bredvid sig som kan hjälpa dem att ta hand om barnet och inte kan förstå de andra nyblivna mammornas synvinkel. Så är fallet med Jaelyn Cox, en 29-årig mamma som bor i Skottland och inte hade några som helst problem att börja jobba igen direkt efter förlossningen.

via The Sun

Advertisement

Instagram.com/diordollar_

Pubblicato da Jaelyn Cox su Venerdì 24 dicembre 2021

Jaelyn sa att hon återvände till jobbet fem dagar efter att hon fött sin andra dotter. Den unga kvinnan arbetar som dansare på en nattklubb och hade inga problem att återuppta sin aktivitet kort efter förlossningen. Ända sedan hon blev gravid har Jaelyn inte slutat arbeta. Hon uppträdde i sina shower fram till förlossningen och tjänade runt 900 euro per kväll.

Flickornas pappa gillade inte tanken: "Jag gick tillbaka till jobbet fem dagar efter förlossningen och min pojkvän var minst sagt irriterad. Han var faktiskt riktigt arg. Han sa till mig att jag måste vila", säger Jaelyn. Till sist accepterade till och med pappan grejen, med tanke på att den unga kvinnan tjänar väldigt bra på sitt arbete: "Min pojkvän tar hand om min dotter när jag är på dansstället", förklarade dansaren.

Advertisement

Just out being a maw never mind me 🍼🤦‍♀️😂

Pubblicato da Jaelyn Cox su Giovedì 26 gennaio 2023

Jaelyn förklarade att hon hade bråttom att börja dansa då det för henne var lite av ett antidepressivt medel: "Att sitta hemma skulle leda till att jag gick upp i vikt och blev deprimerad. Jag förstår ärligt talat inte kvinnor som tar ut varje dag av mammaledigheten och jag tror att de bara är lata och letar efter en ursäkt. Det är viktigt att inte låta moderskapet ta över ditt liv. Varje barn behöver en lycklig mamma och att ta en paus från dina barn är en bra sak", kommenterade hon.

Enligt Jaelyn bör nyblivna mammor fokusera på kost, fitness och att gå till gymmet samtidigt som de uppfostrar sitt barn: "Om du inte kämpar för att bli vacker igen, kan din partner starta ett annat förhållande", konstaterade hon. Vad tycker du om saken? Håller du med om hennes uttalanden?

Advertisement