Den här kvinnan är trött på att gå på arbetsintervjuer och få höra att hon inte kan jobba för att hon är mamma

av sofia

23 Februari 2023

Den här kvinnan är trött på att gå på arbetsintervjuer och få höra att hon inte kan jobba för att hon är mamma
Advertisement

Att bli mamma är en av de mest känsloladdade upplevelserna i en kvinnas liv. Många drömmer om att bilda familj och när de lyckas blir de överlyckliga. Det finns dock en mörk baksida till denna upplevelse full av ljus, eller snarare vissa aspekter av en kvinnas liv som blir svårare att möta, som om att bli mamma innebar att man enbart ägnar sig åt sina barn.

Faktum är att många kvinnor kämpar för att hitta ett jobb efter att ha fått barn, eftersom många företagare är övertygade om att moderskapet är en "börda" för en kvinnas karriär. Barn är tidskrävande och kan bli sjuka, så detta skulle leda till ökad frånvaro från arbetsplatsen.

via Alfemminile

Advertisement

Nicole Grassi, en ung 26-årig mamma vet detta mycket väl då födelsen av hennes dotter har gett henne enorm glädje, men även har börjat representera ett "hinder". Sedan hon blivit mamma har hon faktiskt inte kunnat hitta ett jobb. Den unga kvinnan har gått på många arbetsintervjuer och har nästan alltid stått inför samma scenario. Intervjun med personalchefen börjar väldigt bra, men när de upptäcker att hon är mamma till en ettårig tjej börjar många tvivel uppstå på grund av rädslan för att hon skulle kunna tvingas vara frånvarande från arbetsplatsen för ofta.

Nicole är trött på den här situationen och bestämde sig för att vända sig till Facebook för att få hjälp: "Hej allihopa, jag heter Nicole, jag är en ung mamma till en 1 och ett halvt år gammal tjej. Jag söker jobb och tyvärr går jag på många intervjuer, men så fort de hör att jag är mamma backar de", skrev hon i ett inlägg och uppgav att hon bara vill hitta ett anständigt jobb som gör att hon kan försörja sin familj.

Advertisement

"På arbetsintervjuer stoppar de mig omedelbart när de upptäcker denna detalj: "Och om barnet blir sjukt, hur gör du då?", frågar de. "Om hon blir sjuk finns pappan", men svaret är aldrig tillräckligt övertygande", förklarar hon. Även om hennes partner inte har några problem med att försörja familjen längtar Nicole efter att vara ekonomiskt självständig, men tyvärr har hon fortfarande inte lyckats hitta en förstående arbetsgivare.

Hennes inlägg fick hundratals kommentarer av alla dess slag, de flesta visade solidaritet och delade erfarenheter från andra mammor i liknande situationer, men det rådde heller ingen brist på kritik från andra och funderingar från de som försökte se det från arbetsgivarens perspektiv.

Vad tycker du om saken? Går det att få allt att fungera?

Advertisement