Hon väljer att vara singel i 6 månader: "Det var en underbar upplevelse"

av sofia

20 Februari 2023

Hon väljer att vara singel i 6 månader: "Det var en underbar upplevelse"
Advertisement

Många människor sätter kärleken först. De kan inte se sig själva som singlar och behöver någon att älska som besvarar deras känslor. Det är inget fel med att vilja ha en kärleksrelation, men för att verkligen vara lycklig som ett par och i livet i allmänhet måste du lära dig att ensam"räcka till". Mariemilia Cedeno, en 23-årig ung kvinna som bor i Florida, i USA, insåg detta mycket snabbt. Efter att ha genomfört ett desperar sökande efter den berömda "Prince Charming" och inte ha lyckats hittat en själsfrände, valde flickan att förbli singel i sex månader.

via Mirror

Advertisement

Efter den senaste känslomässiga besvikelsen kände sig Mariemila så ensam att hon bestämde sig för att göra en förändring i sitt liv, så hon avinstallerade alla dejtingappar och lovade sig själv att "älska sig själv" först. Den unga kvinnan upplevde snabbt fördelarna med singellivet och kände sig mycket mer säker på sig själv. Upplevelsen att vara utan pojkvän har ökat hennes självkänsla och hon har lärt sig att uppskatta känslan av att vara den enda huvudpersonen i sitt liv.

Den sinnestyrka som hon funnit genom att anamma denna nya filosofi fick henne till och med att överge ett jobb hon inte gillade och att börja ägna sig åt en egen verksamhet. Efter ett halvår av denna individuella resa har Mariemila börjat använda dejtingappar igen, om än med ett helt annat tillvägagångssätt, mycket mer avslappnat än tidigare. Nu vet hon att hon kan må bra även ensam, så om rätt man kommer så blir han en mycket trevlig överraskning som ytterligare kommer att berika hennes redan rika liv fullt av projekt även utan en man vid hennes sida. Hennes återfödelse har inspirerat henne att sprida de positiva effekterna av sitt val på sociala medier, för att hjälpa andra tjejer som liksom hon blivit besvikna i kärlek.

Advertisement

"Under de här sex månaderna har jag artigt tackat nej till alla former av romantiska relationer och tagit bort min profil från dejtingappar. Jag måste säga att det var den bästa upplevelsen jag någonsin har haft. Jag kände mig fri, inte längre påverkad av någon form av känslomässigt band. Nu beror min lycka enbart på mig, inte på om jag har en pojkvän eller inte som ger mig bekräftelse genom att tala om för mig att jag är vacker, jag tycker att jag är söt och jag är väldigt stolt över mig själv”, skriver den unga kvinnan.

Mariemilia förklarade också att den här singelperioden fick henne att förstå vad hon verkligen vill ha i en kärleksrelation: "Efter min senaste relation förstod jag att jag inte vill ha någon form av känslomässigt beroende. Jag vill ha en mental anknytning, ett jämställt band med dialog och ömsesidig respekt. Jag har ingen avsikt att låta hela min lycka vara beroende av en kärleksrelation, den bör enbart vara ett plus".

Håller du med henne?

Advertisement