Hon opererar sig som 24-åring för att inte kunna få barn:"Jag är mycket lycklig över detta val!"

av sofia

11 April 2023

Hon opererar sig som 24-åring för att inte kunna få barn:"Jag är mycket lycklig över detta val!"
Advertisement

Beslutet att bli mamma bör alltid vara ett medvetet och personligt val. Att få barn är en gåva, men också ett stort ansvar och därför är det alltid är bättre att fatta detta beslut utifrån kvinnans egna behov, för att undvika psykisk obalans både för mamman och för barnet.

Valfrihet när det gäller moderskap är en grundläggande rättighet som varje individ bör ha. Alla kvinnor vill inte bli mammor och det är ett legitimt val. Abbey Ramsay, en ung 25-årig influencer som berättade om sin upplevelse, vet något om den saken.

via Dailystar

Advertisement
Instagram - @abbysworldsastage

Instagram - @abbysworldsastage

Abbey har bestämt sig för att genomgå en operation som gjorde henne infertil eftersom hon inte har något intresse av att bli mamma. Trots hennes personliga val har användarna haft en hel del att säga angående hur hon tillkännagav sitt beslut.

Abbey har publicerat en video som har fått över 4 miljoner visningar, där vi ser en låda med ordet "grattis". Men när Abbey öppnar behållaren, istället för att visa ett ultraljud, ser man papprena från steriliseringsoperationen: "Äntligen, efter ungefär sex års försök, har jag hittat en läkare som är villig att lyssna på mig", förklarar Abbey. "Det här meddelandet är till dem som har förstått mitt val: jag är mycket nöjd med min operation", tillade hon stolt.

Advertisement

Många användare kritiserade sättet på vilket hon delade sitt beslut: "Varför känner du att du måste dela ditt val med världen?" frågade en användare. Andra har hävdat att det att föda barn är Guds plan för mänskligheten och att alla borde värdesätta denna möjlighet.

Men många andra användare har försvarat Abbey och säger att hennes val bara gäller henne: "Det är hennes kropp och hennes framtid: hon förtjänar respekt, precis som vilken annan person som helst som väljer att skaffa barn eller inte", skrev en tjej. "Jag är mamma och jag vill gratulera dig! På samma sätt som jag valde att skaffa barn, valde du att inte göra det och du bör respekteras för det", kommenterade en ung kvinna.

Vad tycker du om saken?

Advertisement