Chefen ger sina anställda hårda regler att följa under lunchrasten, men en av dem hämnas

av sofia

28 April 2023

Chefen ger sina anställda hårda regler att följa under lunchrasten, men en av dem hämnas
Advertisement

Arbetslivet för var och en av oss är mycket varierande och man skulle kunna skriva hela böcker eller göra filmer i ett försök att berätta om några av de mest utbredda vanorna inom detta område. Allt från den motbjudande kollegan till den krävande chefen och ibland befinner vi oss i en orättvis och därför frustrerande rutin.

Huvudpersonen i den här historien, som är en sann hitoria, har bestämt sig för att dela sin "annorlunda" upplevelse på ett välkänt forum på nätet.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Allt började med ankomsten av en ny chef. På jobbet brukade de anställda ta korta pauser för en fika eller ett mellanmål och när det gäller lunchrasten organiserade de sig för att gå till lunchrummet. Rummet var inte särskilt stort och kunde därför inte rymma alla anställda samtidigt, men detta hade aldrig varit något problem för dem då de turades om.

Den nya chefen, som huvudpersonen ger smeknamnen Dave, för att inte skada hans image, fick den "lysande" idén att börja övervaka pauserna för alla anställda: "Han gjorde schemalagda tider som vi absolut var tvungna att respektera för att att konsumera våra måltider, allt för att förbättra produktiviteten" - skrev vår huvudperson - Personligen kände jag mig inte alls bekväm med den nya och stela företagspolicyn eftersom min lunchrast var mitt på morgonen, ett ögonblick som för mig var grundläggande ur arbetssynpunkt”.

mannen bestämde sig för att vidta åtgärder för att få nykomlingen att betala och fick en alldeles unik idé.

Advertisement
Andrea Piacquadio/Pexels - Not the actual photo

Andrea Piacquadio/Pexels - Not the actual photo

"Jag började ta telefonsamtal och affärsmöten med flit under vad som var tänkt att vara min lunchrast. Jag noterade noggrant varje minut som "offrades" för att utföra dessa uppgifter och detta drogs från den paus jag hade rätt till. I slutet varje vecka skickade jag rapporten till Dave om de "extra" aktiviteter som utfördes under lunchrasten och antecknade dem som övertid som jag skulle ha betalt för" - tillade mannen i sitt långa inlägg.

Dave blev rasande, men han kunde inte säga något till den anställde mannen som bara följde hans nya direktiv. Efter ett tag bestämde sig chefen för att avskaffa den nya policy han hade infört.

Många har i kommentarerna stöttat de åtgärder som vidtagits av denna "rebelliska" medarbetare genom att understryka  att en bra chef, innan han gör någon intern förändring med syftet att "skifta balansen", bör först ta sig tid att förstå dynamiken hos sina underordnade och börja med att prioritera deras välbefinnande och sedan deras produktivitet. Håller du med?

Advertisement