Den här mannen kommer till kontoret och hittar en enorm tabell över närvaron: "Det känns som att vara på dagis"

av sofia

10 November 2023

Den här mannen kommer till kontoret och hittar en enorm tabell över närvaron: "Det känns som att vara på dagis"
Advertisement

Regler, rutiner, procedurer. Samhället är uppbyggt på dem för att säkerställa säkerhet, rättvisa och balans. Åtminstone i teorin. Naturligtvis är det viktigt att fastställa gränser och respektera lagar som har som syfte att få människors liv att fungera smidigt, men även inom mindre sammanhang stöter man på absurda påhitt i form av stela eller onödiga regler att följa.

Detta är exakt vad som hände de anställda på det företag vi ska berätta om idag. En vacker dag hittade de anställda ett ganska originellt nytt direktiv på arbetsplatsen... låt oss kika på vad det rör sig om.

via Reddit

Advertisement

En oväntad överraskning på kontoret

En oväntad överraskning på kontoret

Freepik - Not the actual photo

Olika företag har självklart olika rutiner och regler att följa noggrant, men vad händer när en konstig regel införs för att kontrollera de anställda? Detta är vad en anställd undrade och eftersom han inte lyckades hitta något vettigt svar på den frågan bestämde han sig för att fråga människor på nätet på ett välkänt forum. Det här är hans historia.

Mannen hade kommit till jobbet en dag, det var en helt vanlig måndag eller detta är åtminstone vad han trodde. Något på väggen fångade genast hans blick som verkligen inte hade funnits där förra veckan: en enorm skylt fäst på en av kontorets väggar. "Perfekt deltagande" stod det högst upp med stora bokstäver.

Förbryllad gick mannen fram för att förstå vad det var och efter en kort analys förstod han vad det rörde sig om: "Otroligt, det är som om vi var tillbaka på dagis!", utbrast han.

Advertisement

Kommentarer och tips från användarna

Kommentarer och tips från användarna

imgur/Reddit

Den iögonfallande tabellen rapporterade arbetarnas frånvaro under månaden. Om en anställd inte hade missat en enda arbetsdag under en månad, dök det upp ett klistermärke i form av en smiley, annars - även med bara en dags frånvaro - ett stort rött kryss bredvid personens namn. Det preciserades också att den som klarade av att inte vara frånvarande under hela året skulle få en gratis måltid i sjukhusets matsal.

"Det spelar ingen roll vilken orsaken är till frånvaron för om din fru har fött barn, om en släkting har avlidit eller om du är sjuk och bara missar en arbetsdag kommer du att markeras med ett rött kryss! För närvarande är det enbart kurirerna som bara jobbar en dag i veckan och chefen som kan planera sina pass själv som inte har någon frånvaro...", förklarar mannen som tycker att denna metod är väldigt orättvis. Därför bad han om åsikter från människor på nätet som hade mycket att säga i kommentarerna.

"Försök att vara frånvarande flera dagar i rad och sätt ett klistermärke med en ledsen clown på alla de dagar då du inte kommer att vara där, kanske kommer de att förstå vinken", föreslog någon, "Verkar som ett lömskt drag för att avskräcka sina anställda från att ta semester och be om ledigt. Vilket fruktansvärt beteende", skrev en annan användare, "Jag tror att vissa fackföreningar kommer att tycka att denna mycket "originella" idé är väldigt intressant", tillade en annan person. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement