Hon får sparken för sin hårfärg: "Jag hade aldrig kunnat tro att en sådan sak kunde hända"

av sofia

11 Maj 2023

Hon får sparken för sin hårfärg: "Jag hade aldrig kunnat tro att en sådan sak kunde hända"
Advertisement

När man är ung tror man ofta att man kan göra vad som helst, man känner sig oövervinnerlig, kapabel att göra vad som helst och är kanske stundtals till och med arrogant. Men ibland händer det saker som helt enkelt inte kan rättfärdigas av den "upproriska" åldern hos en tonåring eller ung vuxen och vissa människor gör tvivelaktiga val. Som i det här fallet.

Faktum är att huvudpersonen i den här historien, en tjej och anställd, hamnade i en knepig situation på grund av ett av sina val och allt detta hände över en natt. Låt oss ta reda på vad som hände.

via Today.it

Advertisement

Capelli cosí belli da perdere la testa, anzi... il lavoro. Sono appena stata licenziata dall'azienda Hammersmith s.r.l....

Pubblicato da Francesca Sparacino su Sabato 6 maggio 2023

Franesca Sparacino, 24 år gammal, mottog plötsligt ett mycket oväntat brev om att hon "misslyckats" under provperioden på sitt nya jobb, det vill säga ett papper på att de hade valt att avsluta deras samarbete. Flickan arbetade i en klädaffär vid namn Suite Benedict som försäljningsassistent.

Hon var också väldigt duktig på det: "Sedan jag blev anställd hade butiken fakturerat upp till 1 200 euro på en dag, medan jag när jag precis började jobba minns att det kunde gå hela dagar då ingen ens kom in. Strax innan jag avskedades hade jag till och med fått i uppdrag att sköta skyltfönstren och hade börjat utbilda en ny kollega”. Berättar den unga tjejen.

Ändå verkade hennes hårda arbete inte ha varit tillräckligt för hennes chef som levererade det ödesdigra brevet. Orsaken? Hennes hårfärg såklart.

Advertisement

In questi giorni sto sperimentando la vita da madre.... Una vera m3rda, se devo fare queste cose per poi avere a mano un...

Pubblicato da Francesca Sparacino su Venerdì 12 novembre 2021

Francesca hade faktiskt färgat sitt hår i en stark lila färg och hade också varnat sina överordnade för sitt nya utseende, men det var just hennes nya livfulla färg som gav upphov till konflikten: "färgen du har valt är inte som den som vi hade pratat om", hävdade hennes chef. "Vi hade förstått att du skulle ha färgat dem i en mörk mahogny nyans, inte fuchsia". Sa kvinnan när Francesca försökte försvara sitt val.

För den unga kvinnan hade goda skäl att förbli förbryllad över den reaktion som hon hade fått. En kollega till henne hade haft blått hår under en period och därför påpekade hon att de "krav" som ställdes på henne inte verkade gälla för alla anställda och detta var inte alls rättvist. Francescas filosofi var mycket tydlig och direkt: "Jag fokuserar hellre på att sköta butiken på rätt sätt än att lägga vikt vid estetiska aspekter, jag har aldrig fått klagomål för mitt arbete och jag har alltid varit ren och väldoftande på jobbet".

Men det räckte inte och dagen efter diskussionen som ägde rum via chatt fick Francesca sparken. Förvånad och besviken över denna nyhet vände sig den tidigare anställde till sin advokat som definierade behandlingen hon utsattes för som diskriminerande. Nu är de i tvist med butiken och förväntar sig åtminstone ersättning. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement