Föräldrarna vill inte ha sitt barn och lämnar honom på sjukhuset direkt efter födseln, men en av sjuksköterskorna bestämmer sig för att adoptera pojken

av sofia

17 April 2023

Föräldrarna vill inte ha sitt barn och lämnar honom på sjukhuset direkt efter födseln, men en av sjuksköterskorna bestämmer sig för att adoptera pojken
Advertisement

Man vet aldrig vad ödet har i beredskap för oss. Ibland blir vi överraskade med positiva händelser, andra gånger med negativa. I slutändan är allt detta en del av livet och vi behöver bara välja hur vi reagerar på dessa omständigheter, det är det enda som spelar någon roll.

Dessutom är det som händer oss väldigt relativt och subjektivt. En del saker kan ses som negativa av vissa och positiva av andra. Som ett barns födelse till exempel, vilket kan vara en källa till lycka eller kris. I denna berättelse mottogs inte ankomsten av en liten pojke alls särskilt väl av hans föräldrar. Låt oss förklara varför.

via Infobae

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Paret längtade efter att få ett barn och från första stund var de överlyckliga. Graviditeten gick bra och förlossningen gick utan problem. Allt var perfekt, tills de insåg att barnet hade Downs syndrom.

De olika ultraljud som gjorts tidigare hade inte visat några tecken på en sådan möjlighet och av denna anledning blev föräldrarna häpna över den oväntade sanningen. Barnet föddes på Mater Dei Sanatorium i Buenos Aires, Argentina, ett sjukhus med en stark närvaro av religiösa figurer som nunnor.

Inte ens de lyckades övertyga mamman att göra det rätta.

Advertisement
Krista Guenin/Flickr - Not the actual photo

Krista Guenin/Flickr - Not the actual photo

Kvinnan "lämnade tillbaka" den nyfödda bebisens födelseattest och krävde att barnet skulle tas ifrån henne. Hon ville inte ha något med det lilla barnet att göra, så paret gick därifrån och övergav således barnet.

Som tur var började sköterskorna ta hand om pojken och ge honom all den uppmärksamhet och kärlek han förtjänade. Till en början skulle barnet heta Franco, som hans biologiska föräldrar hade planerat, men döptes så småningom om till Santiago.

Marcela Casal Sanchez var en av sjuksköterskorna som tog hand om Santiago och hon var särskilt chockad över föräldrarnas beteende. Under alla år av sin karriär hade hon aldrig tidigare sett ett par lämna ett barn på sjukhuset och gå därifrån likgiltiga så hon bestämde sig för att agera.

El 1 de noviembre de 2012 era un día normal en el Mater Dei. En el área de Partos se preparaban para atender a todas las...

Pubblicato da Sanatorio Mater Dei su Martedì 1 novembre 2022

Kvinnan var så förtjust i den söta lilla bebisen så hon bestämde sig för att ansöka om adoption! De byråkratiska procedurerna för att driva igenom detta var verkligen ett stort hinder och Santiago hade redan blivit tilldelad en annan fosterfamilj. Men Sanchez gav inte upp och fortsatte kämpa hårt för att bli hans nya mamma. Till slut lyckades hon med sin plan och till och med domarna i rättssalen blev rörda när de godkände domen.

Denna underbara berättelse påminner oss om att det att föda ett barn är något som vem som helst kan göra, men föräldraskap är något helt annat. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement