Den här tjejen sitter i rullstol trots att hon bara är 4 år gammal, men en miljonär bestämmer sig för att betala för hennes operation och ge henne en resa till Disneyland

av sofia

08 Juli 2023

Den här tjejen sitter i rullstol trots att hon bara är 4 år gammal, men en miljonär bestämmer sig för att betala för hennes operation och ge henne en resa till Disneyland
Advertisement

Livet ställer oss ofta inför hinder som verkar oöverstigliga, men ibland möter vi en generös människa på livets vandring som kan ge oss åter det hopp som verkade förlorat. Det är i dessa ögonblick som vi inser kraften i mänsklig vänlighet och hur den kan förvandla våra vildaste drömmar till verklighet.

En vänlig gest, en osjälvisk handling, ett uppmuntrande ord kan radikalt förändra våra liv och historien vi ska berätta för dig idag är ett tydligt exempel på detta.

via Theepochtimes

Advertisement

Bravest girl 🥰 and the first child to try this new antibiotic 😕 I feel a bit nervous but Emily loves it hoping it turns her hair pink and grows a fluffy tail 🤦🏻‍♀️😂

Pubblicato da Emily’s Dream2walk su Venerdì 23 giugno 2023

När fyraåriga Emily Anderson fick diagnosen cerebral pares insåg hennes föräldrar att de skulle behöva kämpa för att ge henne en chans att få en lycklig barndom. Operationen som kunde ha hjälpt henne, vid namn selektiv dorsal rhizotomi (SDR), var dock svår att uppnå via det brittiska folkhälsosystemet.

Från de första månaderna i livet visade Emily avvikelser i sin hälsa och utveckling. Efter att ha lagt märke till oroande spasmer beslutade hennes föräldrar att ta henne till sjukhuset. En magnetröntgen avslöjade betydande skada på den vänstra sidan av hennes hjärna, orsakad av hennes för tidiga födsel.

Till en början trodde specialister att Emily aldrig skulle lära sig att gå eller prata. Fast besluten att uppfylla sin dröm om att se Emily gå utan att behöva förlita sig på en rullstol, beslutade hennes mamma Paula Ratcliffe sig för att samla in pengar för att finansiera proceduren via Storbritanniens privata sjukvårdssystem. Med ytterligare tre barn och ett mål på 100 000 euro förväntade sig Paula att insamlingen skulle ta lång tid.

"Emily är mentalt skärpt och intelligent, det är bara hennes kropp som begränsar henne. Denna operation kommer att förändra hennes liv dramatiskt och är en fantastisk möjlighet för henne. Hon längtar efter att delta i aktiviteter med sina vänner i skolan och har en fantastisk grupp lärare och vänner som stöttar henne”, förklarade Paula.

Advertisement

Memories to last forever our last day at the parks…. The smile says it all priceless! The most happiest girl ever and she is so grateful for everything. #disneyworld #florida #makingmemories

Pubblicato da Emily’s Dream2walk su Venerdì 3 giugno 2022

Inledningsvis trodde Paula att det skulle ta lång tid att nå denna siffra när hon lanserade insamlingskampanjen. Men oväntat, bara 24 timmar senare, dök en anonym givare upp och erbjöd sig att täcka alla kostnader för operationen och gav till och med familjen en resa till Disneyland.

Denna generösa person råkar vara en miljonär som, berörd av ett rop på hjälp från en mamma som älskar sin dotter, bestämde sig för att göra allt han kunde för att göra dem båda lyckliga. Denna solidaritetshandling gjordes i hemlighet, utan att vilja ha något erkännande.

Paula delade sin förvåning och tacksamhet gentemot den anonyma givaren och sa: "Omkring 24 timmar efter det att jag började samla in pengar fick jag ett telefonsamtal som informerade mig om att en hemlig givare hade erbjudit sig att täcka alla kostnader. Den här personen ville vara anonym. Det var en total överraskning, jag hade inte kunnat förvänta mig det."

"Givaren har för avsikt att finansiera all medicinsk vård, behandling och eftervård, och ge Emily en resa till Disneyland, vilket är helt otroligt. Det finns inga ord för att uttrycka hur tacksamma vi är mot den här personen och jag är så tacksam att hen tror på min dotter lika mycket som jag" tillade hon. Denna generösa donation kommer att hjälpa till att se till att ett barn som redan håller på att lära sig att prata också kan lära sig att gå, vilket överträffar alla förväntningar.

Advertisement