En 7-årig pojke lider av en obotlig sjukdom så de organiserar en fest i hans ära där alla klär ut sig till superhjältar

av sofia

02 Juni 2023

En 7-årig pojke lider av en obotlig sjukdom så de organiserar en fest i hans ära där alla klär ut sig till superhjältar
Advertisement

Livet är den vackraste gåvan vi någonsin kan få och vi kommer aldrig att vara tillräckligt tacksamma för denna enorma gåva. Vi gör alla vårt yttersta för att kunna förbättra vårt liv dag efter dag, leva det fullt ut och göra det vi gillar bäst. Men tillvaron består inte bara av vackra saker och tyvärr tvingas vi även ofta hantera problem och svårigheter, ibland även tragedier.

Detta är vad som hände familjen i centrum av denna berättelse, som fick veta den mycket sorgliga nyheten om den allvarliga sjukdom som hade drabbat deras 7-åriga son. Låt oss berätta mer.

via Fanpage

Advertisement

Bimbi mascherati e non, piccoli e grandi. Tutti quelli che vogliono fare un regalo a Manuele (nome di fantasia) sono...

Pubblicato da Noi Poliziotti per sempre su Mercoledì 31 maggio 2023

Manuele är en 7-årig italiensk pojke som tillsammans med sina föräldrar åkte till akuten för andningsproblem och gjorde en tragisk upptäckt. Andningssvårigheterna i kombination med en mycket hög feber hade gjort den här lilla pojkens föräldrar mycket oroliga. Paret misstänkte att barnet kunde ha fått Covid och skyndade honom till sjukhuset för provtagning. Efter att ha gjort de nödvändiga testerna fick familjen reda på att den lilla killen faktiskt hade något ännu allvarligare: lungcancer.

En vän till familjen, Maria, berättade om den svåra situationen som de plötsligt hamnade i och förklarade att det inte fanns särskilt stora chanser för pojken att överleva. De bestämde sig därför för att göra något viktigt för honom, kanske för att ge honom hans livs sista stora glädje.

Advertisement
 Ospedale Pediatrico Bambino Gesù/Flikr - Not the actual photo

Ospedale Pediatrico Bambino Gesù/Flikr - Not the actual photo

Med medgivande från sjukvårdspersonalen på sjukhuset där han behandlas har en stor överraskningsfest anordnats för lilla Manuele. Med vetskapen om pojkens passion för superhjältar och Super Mario, har några vänner till familjen kontaktat företaget Vertical, för att organisera en "hängande" show där akrobaterna kommer att vara förklädda till hans favoritkaraktärer. Maria berättar även att alla barn i staden Turin ombads att samlas på torget utanför sjukhuset Regina Margherita för att delta i det stora firandet.

"Vi vet inte om Manuele kommer att kunna fira sin nästa födelsedag - säger Maria - och det här är hans present. Ju fler barn det är desto bättre blir festen. Ännu bättre om de kommer maskerade, men de är alla välkomna klädda som de vill. Vi är chockade, – fortsatte kvinnan – men tyvärr kan vi inte göra någonting och detta möte med barn och Superhjältar är vad vi tror skulle kunna göra honom glad”.

Ett underbart initiativ för att ge lilla Manuele lite glädje i sin tuffa vardag.

Advertisement