En flicka med Downs syndrom som just har blivit adopterad ler för första gången mot sin nya mamma (+VIDEO)

av sofia

18 Mars 2023

En flicka med Downs syndrom som just har blivit adopterad ler för första gången mot sin nya mamma (+VIDEO)
Advertisement

Att adoptera är inte ett lätt val att göra. Det finns många okända faktorer och att vänja den lilla nykomlingen vid huset, de nya föräldrarna och allt som kommer att omge henne eller honom från det ögonblicket och framåt är en svår vandring. En sak som är säker är dock att den som bestämmer sig för att ta hand om ett barn, oavsett orsaken, utför en handling av ren kärlek, både mot sig själv och mot barnet de ska uppfostra. När detta inträffar med barn som har funktionshinder och som behöver mycket mer uppmärksamhet, blir allt ännu mer betydelsefullt.

I berättelsen vi vill dela hände just detta. Två föräldrar valde att adoptera en liten flicka med Downs syndrom och hon tackade dem genast på ett oförglömligt sätt.

via DailyMail

Advertisement
National Down Syndrome Adoption Network/Facebook

National Down Syndrome Adoption Network/Facebook

Baby H, detta är namnet på den lilla flickan som hon fått av föreningen som följde hennes historia och hon har blivit mycket känd på webben för ett klipp där hon är huvudpersonen. Vid bara 8 månader gammal togs den lilla flickan hem av sin mamma och pappa i Texas, och här, i hemmet, gav hon dem ett av de bästa ögonblicken i deras liv.

I klippet som lagts ut på Facebook dyker den lilla flickan upp liggandes på mage på en lekmatta. I bakgrunden hörs hennes mammas ljuva röst som frågar hur hennes dag har varit. En fråga som Baby H svarar på med ett bländande, unikt och underbart leende.

Advertisement
National Down Syndrome Adoption Network/Facebook

National Down Syndrome Adoption Network/Facebook

Fascinerad av sin dotters ansiktsuttryck fortsätter kvinnan med att säga att hon älskar det sättet som hon ler mot henne på och att hon gärna vill se det fina ansiktsuttrycket igen. Då bjuder den lilla flickan ännu en gång på ett leende av glädje, inför vilket kvinnan inte kan hålla tillbaka sina känslor.

Samma sak hände med de många användare som såg inlägget. Många har låtit sig fängslas av hur söta dessa bilder är och har lämnat några omtänksamma sord till Baby H. "Hon är underbar och hennes leende kommer att göra mig glad i flera dagar" - lyder en av dem och sedan kan man läsa: "Jag kan inte sluta titta på henne och le." Tankar som man inte kan göra annat än att hålla med om.

New Smile!

New smiles are the best smiles! #babygirl #smilingsweetie #Downsyndrome #Downsyndromeadoption #spreadingjoy

Pubblicato da National Down Syndrome Adoption Network su Lunedì 7 ottobre 2019

Bilderna av flickan delades dock inte bara för att visa hur söt hon är, utan också med ett annat syfte, som hennes mamma förklarade: "Vid 8 månader tittade Baby H på oss och gav oss det där fridfulla uttrycket. Vi skrattade mycket och bestämde oss för att dela det - fortsatte kvinnan - Dessa bilder är mycket värdefulla för oss och vi vill visa människor hur speciella barn med Downs syndrom är. Det har en otrolig skönhet i sig.

Ett väldigt vackert sätt att förmedla till människor att inte låta sig avskräckas av diagnoser, både vid adoptioner av barn med denna funktionsnedsättning, och om det upptäcks under graviditeten. Naturligtvis är det inte lätt att möta vardagen, men att titta på ditt barn och se ett liknande leende på läpparna är något som övervinner även de svåraste stunderna.

Allt vi vill göra är att önska denna söta lilla flicka ett fridfullt och lyckligt liv tillsammans med sin familj.

Advertisement