Den här pappan har slutat betala sin dotters bil för att han anser att hennes jobb är "vulgärt". Gör han fel?

av sofia

02 Juni 2023

Den här pappan har slutat betala sin dotters bil för att han anser att hennes jobb är "vulgärt". Gör han fel?
Advertisement

Varje förälders dröm är att se sina barn växa upp, bli självständiga och hitta ett bra jobb som kan garantera dem bästa möjliga levnadsstandard. Just därför uppmuntrar många sina barn att bli självständiga så fort de blir myndiga, och uppmanar dem att hitta ett jobb som gör att de kan betala för sina studier och, varför inte, till och med ett eget boende.

Men vad ska man göra när man har en dotter som lyckas uppfylla dessa önskningar, men ägnar sig åt ett jobb som man absolut inte skulle vilja att hon ägnade sig åt? Detta är dilemmat för en pappa som, eftersom han inte visste hur han skulle hantera situationen, sökte råd på nätet.

via Reddit

Advertisement
daveoratox/Wikimedia - Not the Actual Photo

daveoratox/Wikimedia - Not the Actual Photo

"Jag är 47 och har en 22-årig dotter. Hon går på college och bor på campus. Jag har gått med på att hjälpa henne att betala avbetalningarna på hennes bil eftersom hon studerar. Men nyligen fick jag höra av en kille som jag jobbar med att min dotter jobbar som strippa på en klubb cirka 40 minuter från sitt boende," förklarade pappan. Mannen bestämde sig då för att konfrontera henne och den unga kvinnan förklarade att hon inte hade för avsikt att fortsätta med det jobbet när hon tagit examen, men att hon just nu behövde pengarna.

"Jag sa åt henne att jobba som servitris istället och att inte använda sin kropp för att tjäna pengar. Vi bråkade och jag bad henne skaffa ett anständigt jobb, men hon vägrade och sa att det är lätta pengar när man strippar." fortsatte mannen. Irriterad över sin dotters svar bestämde han sig för att inte längre försörja henne och talade om att han inte längre tänkte hjälpa henne med hennes avbetalningar på bilen, vilket gjorde den unga kvinnan upprörd.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Tjejen berättade för sin mamma vad som hade hänt och hon blev arg både på sin dotter för det valda jobbet och på sin man. "Min fru säger att det inte är rätt av mig att sluta betala underhåll för henne bara för ett bråk. Jag håller inte alls med eftersom pengarna är mina och jag bestämmer när jag ska ge bort dem och inte", avslutade mannen.

Användarna tyckte att pappan gjorde fel och kritiserade även hårt kollegan som hade berättat om hans dotters jobb. Många har hävdat att detta inte är rätt sätt att stötta en ung kvinna, utan att han istället skulle kunna hjälpa henne att hitta ett bättre jobb.

Vad tycker du om det här?

Advertisement