En pojke bjuder en polis på frukost, en gest som lämnade mannen chockad

av sofia

16 April 2023

En pojke bjuder en polis på frukost, en gest som lämnade mannen chockad
Advertisement

Det finns en del jobb som kan vara spännande, men inte särskilt givande. Det är till exempel viktigt att kunna skydda sina medborgare och säkerställa den allmänna ordningen genom att utföra jobbet som polis, men man får inte alltid den uppskattning man förtjänar och ibland är det svårt att närma sig folk när man bär uniform.

Men lyckligtvis finns det fortfarande människor som förstår och uppskattar det hårda arbete och den ständiga risk som all polispersonal tar för att säkerställa säkerheten i sitt område. Donnie Jackson, en biträdande sheriff verksam i USA, fick ett mycket vackert bevis på detta.

via NBC

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

En morgon som alla andra gick vice sheriff Jackson in på ett café i Weston, Florida, när han plötsligt kände sig iakttagen och blev lite nervös: "Jag gick in på det här cafét för att äta frukost innan jag gick till jobbet på min avdelning. När jag kom in riktades alla blickar mot mig. Jag kunde bara föreställa mig vad som surrade i folks huvuden inne på den platsen med alla fördomar som finns om poliser. Hur som helst gick jag till kassan för att göra min beställning. När jag var på väg att ta min plånbok, sa en liten pojke: 'Jag betalar för hans frukost.' Jag blev mållös och smickrad", berättar han.

Austin Feldman, 7 år gammal, och hans föräldrar stod i kö bredvid vice sheriffen. Mamman till den lille killen som heter Jaime, sa att Austin tittade på polisen i beundran: "Han sa till mig att det skulle vara snällt om vi erbjöd honom frukost. Så vi gav honom pengarna!", förklarar hon.

Advertisement

We had to share this post from Deputy Jackson. With so much negative attention around law enforcement, we were so happy...

Pubblicato da Broward Sheriff's Office su Sabato 12 settembre 2015

Förvånad över den vänliga gesten försökte vice sheriff Jackson på ett vänligt sätt tacka nej till erbjudandet: "Jag vägrade ta emot pengarna, men hans föräldrar insisterade genom att säga: 'När du gick in genom dörren insisterade Austin på att köpa frukost till dig eftersom han uppskattar det ofta ouppskattade arbete du gör!'. Tack och lov hade jag tagit på mig mina solglasögon för jag blev verkligen rörd", fortsatte han. "Jag uppskattade verkligen pojkens vänliga gest och de vackra värderingar som hans föräldrar ingjutit i honom!", kommenterade vice sheriff Jackson.

Det är skönt att veta att det fortfarande finns människor som kan vara spontant snälla och som uppskattar den ansträngning och det hårda arbete som alla de som bekämpar brott utför dagligen.

Advertisement