Mamman skäller ut sin son för att ha lekt och tagit slut på all tvål så han ger henne 20 euro och ett brev där han ber om ursäkt

av sofia

06 November 2022

Mamman skäller ut sin son för att ha lekt och tagit slut på all tvål så han ger henne 20 euro och ett brev där han ber om ursäkt
Advertisement

Barn har en förmåga att alltid överraska oss och detta går inte att förneka. Oavsett om det är med små eller stora gester har de en tendens att lämna oss mållösa och många gånger har de förmågan att göra saker som vi vuxna inte ens skulle kunna föreställa oss att de var kapabla till.

Ett exempel på detta är historien vi nu ska berätta. I det här fallet gjorde den lilla huvudpersonen ett misstag, så hans mamma påpekade att han hade gjort fel och han bad om ursäkt på ett mycket gulligt sätt. Låt oss tillsammans ta reda på hur det gick.

via traduadiccion/Twitter

Advertisement

En ung mamma, vars användarnamn är @traduadiccion, har bestämt sig för att dela ett foto på Twitter av en lapp skriven av hennes son där den lilla killen ber om ursäkt för sitt beteende. Kvinnan berättar att hennes barn lekte med tvålarna de hade i huset och använde upp alla. Överväldigad av sin lek han inte insett att det var ett stort slöseri av saker som hans mamma hade betalat för.

Just därför skällde kvinnan ut honom och fick honom att förstå allvaret av det han hade gjort. Att leka med tvålar är förstås egentligen inte ett allvarligt problem i sig, men det är en del av barnuppfostran att göra barn medvetna om vad man får och inte får göra. Den här mamman skulle aldrig ha sagt till sin son att han inte fick ha kul med såpbubblor eller skum, men det finns en gräns för allt, särskilt när det gäller slöseri. Det var därför hon stoppade honom och påpekade detta för honom.

Efter att ha insett misstaget reagerade pojken på situationen på ett mycket medvetet och moget sätt. Han skrev ett brev till sin mamma, som hon sedan delade på sociala medier, och gav henne alla sina besparingar: "Mamma jag har gjort den här presenten till dig - skriver sonen - jag är ledsen för hur jag betedde mig och för att jag slösade med all tvål. Jag hoppas att dessa pengar räcker. Jag älskar dig."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ett brev fullt av ömhet, kärlek och där han ångrar att han har orsakat ett problem, men framför allt ber om ursäkt. Det är just sådana små gester som fyller hjärtat med glädje och får en mamma att i det här fallet förstå att hon håller på att uppfostra honom på ett bra sätt och att hennes son har förstått vikten av att be om förlåtelse när man har fel.

Många användare har valt att lämna en kommentar under bilden av brevet: "Det finns ingen bättre ursäkt än att erkänna felet och erbjuda ett sätt att reparera skadan - skriver en person - Mycket bättre än beteendet hos många vuxna". "Jag vill berömma den här killen. Att visa sig ångerfull och vilja bättra sig är två sällsynta dygder, att ha både och är ett tecken på stor intelligens" - skriver en annan person och många andra kommer med liknande överväganden och delar sina egna erfarenheter.

Det spelar ingen roll om det är ett mer eller mindre stort misstag, det viktiga är att ha förstått det och att ha letat efter ett sätt att gottgöra det. Något som ibland för oss vuxna verkar så svårt, men i verkligheten behöver det inte vara det. Därför bör vi hämta inspiration från våra barn, som på ett spontant och genuint sätt vet hur man gör rätt val och blir till föredömen som hjälper oss att förbättra oss själva lite mer varje dag.

Advertisement