x
Två barn ger sin farfar en "sten" som…
Mamman skäller ut sin son för att ha lekt och tagit slut på all tvål så han ger henne 20 euro och ett brev där han ber om ursäkt

Två barn ger sin farfar en "sten" som de hittat på stranden, men det är en granat som ännu inte har exploderat

06 November 2022 • Av sofia
6.946
Advertisement

Fantasin är utan tvekan ett av barns superkrafter, då de alltid verkar kunna ha roligt genom att skapa fantasivärldar och fantastiska berättelser. Ibland kan för mycket fantasi vara "farligt", men bara om du inte övervakas av en vuxen som tydligt kan förklara vissa saker. Två barn skapade till exempel rubriker tack vare den intressanta upptäckten av en "sten", så speciell att de hade bestämt sig för att ge den till sin farfar. Synd bara att föremålet var något helt annat än en ofarlig strandsten.


Vad är det för fel med att plocka upp stenar på stranden? Inget, naturligtvis, om du inte stöter på något särskilt ovanligt, som istället skulle kunna vara något helt annat än en vanlig sten. Två barn på 6 och 7 år plockade upp en sten på sina farföräldrars privata strand, vid sjön, precis som många barn brukar göra. De hade lockats av stenens ovanliga form och var övertygade om att de hade gjort något helt naturligt. Den stenen var annorlunda och såg speciell ut jämfört med alla andra de hade kastat i vattnet fram till det ögonblicket, så barnen bestämde sig för att ta hem den till sin farfar. Väl hemma gav de stenen till sin farfar, som omedelbart insåg det fruktansvärda misstaget: vad hans barnbarn hade plockat var inte en sten, utan en oexploderad granat från andra världskriget.

Farfarn förblev väldigt lugn för att inte skrämma sina barnbarn, men han tog genast granaten och placerade den på marken i trädgården, på säkert avstånd från dem alla. Sedan larmade han myndigheterna som omedelbart ingrep på platsen. Polisens bombgrupp vidtog åtgärder för att desarmera bomben med stor skicklighet och efter cirka fyrtio minuter var situationen under kontroll och familjen i säkerhet. Dessutom hade bomben under hela proceduren varit omgiven av sandsäckar.

Den här farfarn lyckades hålla sig lugn inför ett så farligt föremål och hålla alla säkra. Skulle du ha reagerat på samma sätt?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack