x
En äldre man lyckas inte betala hyran…
Han vinner 30 miljoner dollar men säger inget till sin fru och son och hämtar ut priset i en gul utklädnad

En äldre man lyckas inte betala hyran för ålderdomshemmet så han blir utslängd och lämnas stående på gatan

07 November 2022 • Av sofia
664
Advertisement

Äldre människor representerar vår historia, det förflutna som består över tid och går i arv från generation till generation. Det är de där papporna, mammorna samt mor- och farföräldrarna som gör oss sällskap och är viktiga stöttepelare som vi inte kan vara utan. Av denna anledning är det viktigt att ta hand om dem och hjälpa dem, särskilt när de är mycket gamla och de inte längre kan ta hand om sig själva.

Det finns situationer där det är mer komplicerat att göra detta och hjälp utifrån behövs. I dessa fall väljer man ut en passande vårdplats som man kan anförtro sina nära och kära till. Synd bara att det inte alltid är ett bra val och historien vi ska berätta för dig nu är ett tydligt bevis på detta.


Carlos Julio Vivas är en 96-årig man som hade en plats på en äldrevårdsinrättning där han borde ha fått den vård och omsorg han behövde. Under en period gick allt bra, men sedan inträffade en oväntad situation som förändrade saker och ting.

På grund av ett flertal olika problem kunde den äldre mannens familjemedlemmar inte alltid betala den månatliga avgiften. Äldreboendet Soacha i Colombia, hade inte för avsikt att acceptera dessa förseningar och beslutade att sparka ut den stackars mannen och lämna honom på gatan. Bilden på Carlos sittandes ensam och ledsen på en vit stol har spridits snabbt på nätet.

Beslutet gav upphov till stark diskussion. Mannens föredetta svärdotter, Marisol Barrios, ville också uttala sig om saken: "Jag vill offentligt fördöma stiftelsen Los Angeles de Dios - sa kvinnan - Min svärfar var inlagd på det hemmet under en tid och under de senaste 3 månaderna har familjen inte haft möjlighet att betala och de har lämnat honom på gatan."

Situationen har orsakat sådan uppståndelse att stadens borgmästarkontor har inlett en utredning för att förstå orsakerna till denna gest, och den juridiska företrädaren för anläggningen att ingripa för att förklara äldreboendets agerande. Enligt dem skulle Carlos inte ha blivit övergiven på gatan utan helt enkelt blivit hemskickas till sin familj eftersom de inte kunde betala månadsavgiften.

Oavsett var sanningen ligger är det viktigt att komma ihåg att de äldre är våra rötter och att vi, om de är i nöd, måste se till att alltid ta hand om dem så att vi kan göra lite för dem av det som de har gjort för oss.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack