Han säljer sina morföräldrars hus utan deras vetskap och de blir plötsligt hemlösa

av sofia

27 Maj 2022

Han säljer sina morföräldrars hus utan deras vetskap och de blir plötsligt hemlösa
Advertisement

Hemmet är den plats dit var och en av oss återvänder efter en tröttsam dags arbete eller andra åtaganden. Det hus där vi känner oss skyddade, tillfreds och en plats som innehåller alla våra minnen, speciellt om vi har bott där i många år. Många, särskilt äldre människor, skulle aldrig lämna sina hem, men oväntade överraskningar lurar precis runt hörnet och saker och ting går inte alltid som man tänkt sig.

Detta vet de två huvudpersonerna i denna berättelse mycket väl, ett äldre par som på grund av sitt barnbarn har lämnats utan tak över huvudet. Låt oss ta reda på vad som hände tillsammans.

via Go Fund Me

Go Fund Me

Go Fund Me

Hank och Helen Kawecki, 88 respektive 87, är ett äldre par som bor i Thousand Oaks, Kalifornien. De två råkade ut för en obehaglig situation orsakad av deras barnbarn. De var ägare till ett hus de hade bott i i över 50 år, men tvingades plötsligt lämna det utan förvarning. Varför? Orsaken var att deras barnbarn hade lurat dem.

Enligt Hank och Helens berättelse hade de två år före den aktuella händelsen haft för avsikt att ta ett lån från banken. När de var gamla och pensionerade hade deras barnbarn övertygat dem om att ingen någonsin skulle ge dem ett lån och att han av den anledningen skulle ta hand om allt åt dem. Det enda villkoret var att de skulle överlåta förvaltningen av huset till honom förmodligen för att "använda" det som någon sorts garanti.

Våra huvudpersoner, som litade blint på sitt barnbarn, hade inte tvekat en sekund och gick med på alla hans krav, synd bara att det bakom hans påstådda godhet och erbjudande om hjälp gömde sig något annat. Barnbarnet hade faktiskt tagit tre lån och belånat huset. Eftersom han inte längre lyckades betala avbetalningarna beslutade han sig för att sälja fastigheten för att bli kvitt sina skulder.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De två äldre människorna hade tyvärr inte insett vad som hände eftersom barnbarnet med hjälp av olika knep och utan deras vetskap lyckats dra in både fastighetsmäklare och framtida köpare. Allt kom fram senare men bara tack vare Hank och Helens grannar.

Doug Emerson och hans fru Linda hade känt de äldre makarna sedan de flyttade in i sitt nya hem. "Hank och Helen är de trevligaste människorna vi känner - sa Doug - En dag dök ett par främlingar upp hemma hos oss och sa att de var de nya grannarna. Vid det laget insåg vi att något var fel och vi varnade Helen och Hank ".

För paret var det ett hårt slag och även deras hälsa blev lite lidande. "Han var vårt barnbarn och vi litade på honom, men vi hade fel - berättade de i en intervju - Han lurade oss, han släppte in fastighetsmäklarna i huset och sa att de var anställda på banken han bett om lånet hos. Sedan, en dag, tog han med oss ut med en ursäkt och det var i det ögonblicket som köparen kom in för att se huset innan de köpte det."

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Paret är hjärtekrossade och besvikna, men har tack och lov inte övergivits eftersom deras grannar har hjälpt dem och fortsätter att göra det. "Det var ett nöje för oss att välkomna dem in i vårat hem - säger Emerson - Vi upptäckte bluffen och varnade dem, rekommenderade en advokat och satte ihop alla nödvändiga papper för att stoppa barnbarnets missgärningar. Synd att det inte var möjligt att stoppa försäljningen och plötsligt befann de sig utan tak över huvudet."

Så det äldre paret var tvugna att packa ihop allt och snabbt lämna huset där de alltid hade bott. Lyckligtvis hjälpte en grupp scouter dem med flytten och Emerson startade en insamling på nätet för att samla ihop det belopp som skulle göra det möjligt för dem att hitta ett hem och fortsätta leva ett värdigt liv. Många donerade pengar och circa 134 000 dollar samlades in i hopp om att nå en ännu högre summa.

Under tiden fortsätter polisen att utreda händelsen i syfte att klargöra hur saker och ting ligger till och ge barnbarnet rätt straff för den ovärdiga gärning som begåtts bakom dem.

Advertisement