De vinner mer än 1 miljon euro på lotto, men får sedan höra att lotten inte är värd någonting

av sofia

17 Januari 2024

De vinner mer än 1 miljon euro på lotto, men får sedan höra att lotten inte är värd någonting
Advertisement

Många människor prövar lyckan genom att spela på lotto, men väldigt få kommer att kunna vinna. Det handlar faktiskt mer om statistik än tur och det finns inte särskilt mycket du kan göra åt saken då chanserna att vinna jackpotten är extremt låga.

Ändå händer det att folk vinner och att deras liv förändras drastiskt, vilket hände för ett engelskt par som redan hade nått en viss ålder. Men deras erfarenhet av att vinna jackpotten var inte direkt positiv, utan orsakade snarare besvikelse och frustration, låt oss kika på varför.

Han försökte blåsa det äldre paret på vinsten

Han försökte blåsa det äldre paret på vinsten

Freepik - Not the actual photo

Maureen Holt, 78, och hennes man Fred, 80, hade verkligen tur då siffrorna de hade valt när de spelade på lotto gjorde att de vann prispotten. Det var Maureen som insåg att hon hade lyckats gissa den ödesdigra kombinationen av 6 nummer, men när hon med entusiasm gick för att försöka hämta ut sitt pris hände något mycket oväntat.

Hon och hennes man fick höra att deras lott faktiskt inte var värd någonting, att de hade missuppfattat det hela av en anställd i butiken där paret försökte hämta ut sin vinst. I verkligheten, efter att ha skannat lotten, dök ett meddelande upp som uppmanade ägaren till den lyckliga lotten att kontakta lotteriföreningen.

Den lotten var värd en miljon pund och mannen i kassan, som var kusin till ägaren hade försökt lura paret. Som tur var gjorde det äldre paret inte missen att lämna över lotten då detta skulle ha kostat dem dyrt.

Advertisement

En oväntad vändning

En oväntad vändning

Freepik - Not the actual photo

Faktum är att Fred och Maureen, trots att de trodde att de inte hade vunnit, hade vägrat att lämna tillbaka den lotten och föredrog istället att behålla den. Därför hade den oärliga mannen inte kunnat inkassera vinstsumman: "Det är jag som är vinnaren, men jag kommer inte ihåg var jag har lagt lotten", hade den anställde mannen uppgett under förhöret.

Han hade kontaktat lotteriet och begärt att få pengarna, men deras undersökningar hade avslöjat honom då både butikens övervakningskameror och kontohändelserna på Maureens kort hade det varit möjligt att fastställa att det var paret som de legitima vinnarna!

Domstolen straffade mannen hårt för bedrägeriförsöket och han dömdes till två och ett halvt års fängelse. "Att lura ett äldre par är  en avskyvärd och feg handling", sa utredaren som genomförde utredningen.

Paret lyckades sedan äntligen få prispotten och säger att de ser fram emot att få dela pengarna med sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn!

Advertisement