En äldre kvinna blir bestulen på alla sina besparingar: "Alla mina planer för pensionen rök"

av sofia

24 Januari 2024

En äldre kvinna blir bestulen på alla sina besparingar: "Alla mina planer för pensionen rök"
Advertisement

Att arbeta för nöjes skull (eller inte göra det alls) är en lyx som få människor har råd med och de flesta människor hittar ett jobb och jobbar hårt för att försörja sig, bilda familj och kanske lägga sina pengar på något de verkligen tycker om. Under större delen av våra liv är det pengarna som "styr" och ger upphov till många problem och även många lösningar.

Det är därför inte förvånande att människor försöker spara för framtiden, för att de när de går i pension ska kunna njuta av livet. En kvinna som nu var nära att uppfylla sin dröm såg alla sina planer gå upp i rök när alla de pengar hon hade lagt undan under hela sitt liv togs ifrån henne.

Advertisement

Kvinnans dotter berättar om stölden

Kvinnans dotter berättar om stölden

Freepik - Not the actual photo

Den som berättar om den fruktansvärda upplevelsen är Angela Cheetham, dotter till kvinnan som råkade ut för stölden. "Vi trodde att vi var skyddade från olaga intrång i huset och min mamma har ett stort kassaskåp i golvet i sitt hus", säger Angela, som fortfarande är chockad över händelsen.

Kort sagt rörde det sig alltså inte om en naiv kvinna och hon förvarade sina pengar väldigt säkert eller åtminstone hade hon alltid trott att de var i säkert förvar. Sedan en dag, när hon kom tillbaka från ett långt pass på jobbet, hittade hon några föremål som inte var på sin plats. Till en början hade hon inte ägnat saken särskilt mycket uppmärksamhet, men sedan lade kvinnan märke till att husets bakdörr stod på glänt och blev misstänksam.

När hon kom till sitt sovrum blev hon alldeles förtvivlad över det hon såg.

Advertisement

En desperat mamma och dotter

En desperat mamma och dotter

Freepik - Not the actual photo

Hennes kläder låg utspridda över hela rummet och hennes dolda kassaskåp hade öppnats. De hade tagit allt från henne: 100 000 dollar i kontanter, guldtackor och mynt. Allt var borta förutom några värdelösa kvitton...

Den stölden hade oundvikligen förändrat den äldre kvinnans liv. Hon hade planerat att gå i pension och använda de pengarna för att njuta av den resterande delen av sitt liv, men nu är allt detta inte längre möjligt och det är inte allt... kvinnans dotter har en fruktansvärd misstanke.

"Jag är säker på att det var ett väl genomtänkt brott, någon måste ha iakttagit min mamma länge och planerat detta fruktansvärda dåd mot henne. Dessutom var det bara ett litet antal människor som visste om kassaskåpets existens... så man skulle kunna dra slutsatsen att förövaren är någon som står oss nära.”, gissar dottern.

"Vetskapen om att min mamma kommer att behöva fortsätta arbeta och tvingas kämpa för att klara sig ekonomiskt under hela sitt liv är hjärtskärande... Jag kan inte göra något för henne förutom att dela hennes historia", tillade den oroliga dottern.

Tyvärr kan händelser som dessa inträffa och ofta är offren personer i en hög ålder. Därför är det bättre att inte ha stora mängder pengar eller andra värdesaker inne i huset, utan det skulle snarare vara säkrare att anförtro dem åt en bank. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement