Pojkvännen vill vara snäll och betalar en middag för hela sin flickväns familj, men detta får dem att bli osams

av sofia

06 Februari 2024

Pojkvännen vill vara snäll och betalar en middag för hela sin flickväns familj, men detta får dem att bli osams
Advertisement

Det första mötet med föräldrarna till din partner är ofta ett ögonblick som gör att du känner lite press på dig. Du försöker bete dig på bästa möjliga sätt, men det räcker inte alltid och om något går snett kan det leda till efterföljande bråk och diskussion med din partner precis som det hände med paret i dagens historia.

Advertisement

Hur bör man bete sig första gången man träffar sin flickväns föräldrar?

Hur bör man bete sig första gången man träffar sin flickväns föräldrar?

Pexels

När du träffar din partners familj för första gången har du höga förväntningar och kan känna lite press på dig för att omedelbart göra ett gott intryck.

För att på bästa sätt hantera denna situation finns det olika tips på hur man kan bete sig.

Om vi utgår från klädseln bör man välja sin outfit beroende på det sammanhang i vilket mötet kommer att äga rum och man bör försöka respektera både sin personliga stil samt förstå vad som kan vara passande för ens framtida svärföräldrar. Vi råder dig att välja en avslappnad eller något elegant look och att undvika kläder som är för djärva eller vågade.

Under lunchen eller middagen råder vi dig att undvika att prata om kontroversiella ämnen som kan ge upphov till stark debatt som till exempel politik och religion.

Försök också att inte öppet eller ens subtilt kritisera din partner - det här är inte den bästa tidpunkten att tala om att din flickvän snarkar under natten och inte låter dig sova!

Slutligen, försök alltid att ha en positiv och glad attityd och, om du kan, kan det vara bra att ta med en liten present till värdinnan, till exempel en bukett blommor eller någon kulinarisk specialitet.

Advertisement

Vad var det egentligen som hände?

Vad var det egentligen som hände?

Pexels

I den här historien berättade en tjej på Reddit, inom AITA-forumet (Am I The A*****e?), hur hennes amerikanska pojkvän, under ett besök i Rumänien för att träffa hennes familj, hade insisterat på att betala för en middag som i slutändan kostade nästan 6 000 kronor (cirka 3000 Lei).

Även om flickvännen sedan betalade tillbaka det belopp han spenderat för att inte bråka, hade hennes pojkvän fortfarande åsikter om det som hade hänt, vilket orsakade problem i deras förhållande.

Kontroversen uppstod på grund av det faktum att det i Rumänien är brukligt att den som föreslår en middag också betalar för middagen. Tjejens familj beställde många olika rätter vilket snabbt ökade notan, men pojkvännen (som inte kände till denna tradition) var övertygad om ​​att de till slut skulle betala för måltiden.

Pojkvännen hade sedan erbjudit sig att betala allt för att göra ett gott intryck men blev chockad över den höga notan och anklagade sin flickvän för att ha försatt honom i en pinsam situation.

Kommentarerna på Reddit innehåller motstridiga åsikter. Vissa anser att killen borde ha förväntat sig att spendera ganska mycket, särskilt efter att ha erbjudit sig att betala, medan andra dock tyckte att flickvännens familj borde ha visat mer hänsyn och kunde ha undvikit att beställa överdrivet mycket mat.

Denna berättelse belyser vikten av förståelse för andra kulturer och kommunikation i relationer. Pojkvännen, som inte var medveten om denna tradition och hade andra förväntningar, hamnade i en pinsam och kostsam situation. Å andra sidan tog inte flickans familj heller hänsyn till att det inte var någon självklarhet för killen att han skulle stå för allt eftersom han kommer från en annan kultur.

Advertisement