Min gravida kollega somnade på jobbet och jag väckte henne inte, så nu tycker alla att jag satte henne i en svår situation"

sofia

05 November 2022

Min gravida kollega somnade på jobbet och jag väckte henne inte, så nu tycker alla att jag satte henne i en svår situation
Advertisement

När man jobbar på kontor är det alltid bra att ha goda relationer med sina kollegor, eftersom det gör arbetsmiljön mer avslappnad och effektiv, men i vilken utsträckning bör en kollega vara till stöd för en annan? Det här är frågan som en kvinna ställde till människorna på nätet. Hon förklarade att hon arbetar på ett kontor med en gravid kollega, som hon delar samma lunchrast med, som kollegan använder för att ta en tupplur. Men en dag lyckades kollegan inte vakna i tid och blev då arg på henne. Men låt oss börja från början.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag arbetar på ett kontor. Jag har en kollega, Anne, som just nu är gravid i sjätte månaden", skrev kvinnan och tillade: "Vi har ett vilorum tillägnat lunchrasten, eftersom vi inte får äta på kontoret eller dricka, förutom vattenflaskor, på grund av närheten till datorer. Vi har alla våra egna raster som är samma varje dag. Anne och jag går på rast tillsammans från 13:30 till 14:30. Ingen annan följer detta schema och tar en paus före eller efter ".

"I vilorummet finns några stolar och ett par soffor. De senaste två veckorna har Anne tagit en tupplur i en av sofforna under sin lunchrast. Jag vet att det inte är min sak vad hon gör på rasten, hon får göra vad hon vill. I fredags tog jag och Anne vår rast som vanligt. Jag lyssnade på musik i mina hörlurar och runt 14.30 gick jag tillbaka till jobbet. Jag funderade inte över vad Anne gjorde", fortsatte hon.

Pexels - Not the Actual Photo

"Omkring 15.00 frågade några förvirrade kollegor: var är Anne? För att de behövde henne. Så vår chef gick till fikarummet för att leta efter henne och hittade henne fortfarande sovandes. Han skällde ut henne och nu är Anne arg på mig, eftersom våra raster slutar samtidigt och därför borde jag ha väckt henne. Hon sa att jag är egoistisk och oansvarig. Många andra kollegor är på hennes sida, men jag sa till henne att om hon inte kan vakna så borde hon inte sova under rasten. Hon svarade att barnet tröttar ut henne och anklagade mig för att kalla henne lat och sa att jag är okänslig", avslutade den unga kvinnan och bad om råd på nätet om hur hon borde hantera situationen.

Människor på nätet har ställt sig på hennes sida och hävdar att den enda som är ansvarig för detta problem är kollegan själv: "Jag har en konstig vana att somna slumpmässigt, så jag ställer en väckarklocka även när jag åker kollektivt och inte får missa en station med tåg eller tunnelbana. Jag har full förståelse för att tupplurar är sköna, men det är ditt eget ansvar att vakna efteråt", skrev en användare.

Vad tycker du?

Advertisement