En ägare till ett gatukök är i svårighet och är på väg att ge upp, men en främling hjälper honom

av sofia

09 Maj 2023

En ägare till ett gatukök är i svårighet och är på väg att ge upp, men en främling hjälper honom
Advertisement

Svåra tider kan drabba alla i livet och det är då som vårt tålamod verkligen sätts på prov. Det är lätt att vara leende och snäll när allt går bra, men när ditt företag håller på att sjunka klarar du då att behålla ett leende på läpparna till din nästa?

Mr. Gary Shanks, bosatt i Las Vegas - USA - och ägare av Southern Taste Seafood Truck, en street food-truck som serverar stekt fisk, har lyckats och hans extrema vänlighet har rikligt återbetalats genom ett möte som räddade hela hans verksamhet. Men låt oss kika på detaljerna i denna vackra berättelse.

via Today

Mr Shanks företag hade flyttat till en ny plats efter att någon sålt fastigheten den hade legat i i flera månader. Tyvärr var det nya hörnet för dolt för allmänheten och gatuköket betjänade bara fem till tio kunder om dagen och tjänade runt 50 till 200 euro om dagen. Efter några dagar började Shanks fundera på att lägga ner sitt företag, men en morgon träffade han Keith Lee, en populär matrecensent och idrottare i Las Vegas-området med över 10 miljoner fans på sociala medier. Han var ute och cyklade när han ramlade på lastbilen som stod parkerad i den halvdolda gränden.

"Som den finsmakare jag är gick jag genast för att se vad det handlade om", kommenterade han. När han närmade sig lastbilen frågade Shanks Lee vad han ville beställa och den unge mannen förklarade att han inte kunde beställa något eftersom han tyvärr är allergisk mot skaldjur. Ledsen över att inte ha kunnat tillgodose hans behov bad Mr. Shanks Lee att komma tillbaka nästa dag för en allergenfri maträtt. Nästa dag, gjorde Mr Shanks, förutom fisk några hamburgare och pommes frites. Lee dök upp och blev faktiskt förvånad över Mr Shanks omtänksamhet, som också erbjöd honom lunch utan att begära någon betalning.

Advertisement

Efter att ha småpratat lite och fått reda på att mannens verksamhet var i svårighet, bestämde influencern sig för att skicka honom intäkterna från en video han spelade in för ett totalt belopp av 450 euro. Mr Shanks försökte tacka nej till det generösa erbjudandet flera gånger och förklarade att han inte kände till Mr Lees kändisskap, men han insisterade.

"Jag älskar stunder som dessa, eftersom jag är så tacksam från djupet av mitt hjärta för att vara en budbärare och kan hjälpa människor på det här sättet," kommenterade Lee. Strax efter hämtade han sin mat och spelade in en video av smakprovningen samtidigt som han hänvisade till Mr. Shanks adress. I videon gav Lee pommes fritesen 8,5 av 10 och hamburgaren 9,5 av 10.

Lees fans slösade ingen tid på att söka upp lastbilen och visa sitt stöd för Shanks verksamhet på nätet. Inom 24 timmar fick mannen cirka 30 000 dollar i donationer från Lees följare och sedan videon las upp på nätet har hans försäljning ökat med 900 % dagligen. "Jag är överväldigad av Lees vänlighet och att ha blivit känd. Det mötet var en gåva från Gud", kommenterade Shanks och man kan ju verkligen förstå att han känner så.

Advertisement